Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 12. 2018. 22:10 >> 21:50
4

SO HN ODLUČILA

Posebna komisija da riješi problem poplava

Predsjednik Opštine Herceg Novi u narednom periodu imenovaće omisiju čiji će zadatak biti da pripremi elaborat koji će sadržati spisak potoka, kanala, tumbina, ispusta u Novom, stepen njihove regularnosti sa predlogom mjera za uređenje.

 

Odbornici SO Herceg Novi punih pet sati raspravljali su o uzrocima i posljedicama nevremena 20. novembra u Herceg Novom, na vanrednnom zasjedanju, koje je tražila Demokratska partija socijalista.

Iskristalisalo se sedam zaključaka, pet je predložio DPS, a tri Novska lista. Gotovo jednoglasno, sa jednim uzdržanim glasom prošao je zaključak DPS-a o osnivanju Komisije I pripremi elaborata.

“Elaboratom treba da se predlože mjere i način za kvalitetno odvođenje atmosferskih voda. Taj dokument treba da uradi Komisija koju će imenovati predsjednik Opštine, a njeni članovi da budu iz Opštine, Komunalno stambenog, Vodovoda i kanalizacije i Agencije za izgradnju. Rok za izradu je 6 mjeseci”, prenosi Radio Tivat.

Glasovima vladajuće koalicije odbijeni su zaključci DPS-a: da se u okviru Komunalno stambenog preduzeća oformi posebna jedinica koja će cijele godine brinuti o odvođenju atmosferskih voda, da službe lokalne uprave pripreme Plan za djelovanje u vanrednim situacijama koji će definisati ko i kada proglašava vanrednu situaciju, one koji će koordinirati aktivnosti, operativu i objekte za zbrinjavanje ugroženih, te finansijska sredstva iz budžeta.

“Potrebnu većinu nije imao ni predlog DPS-a da se lokalna uprava obavezuje da ugroženim porodicama obezbijedi jednokratnu pomoć srazmjerno procijenjenoj šteti, jer je predsjednik Opštine Stevan Katić rekao da se to već sprovodi”, prenosi Radio Tivat.

Na drugoj strani zaključci Novske liste, koja je članica vladajuće koalicije u Herceg Novom imali su podršku. Tako SO konstatuje da su opštinske službe i društva čiji je osnivač SO adekvatno odgovorile na poplave i požrtvovano i profesionalno obavile poslove iz svoje nadležnosti.

Zaključeno je glasovima odbornika vlasti da je potrebno ispitati postoje li nedostaci u do sada izgrađenoj infrastrukturi i u tom slučaju planirati i sredstva u budžetu za hitnu sanaciju.

Skupština opštine je, takođe bez glasova opozicije, usvojila i zaključak Novske liste da pored Opštine i Vlada Crne Gore pomogne poplavljenom stanovništvu, kao i kod sanacije nastalih klizišta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније