Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 12. 2018. 17:29   >>  17:04

NUHODŽIĆ I VELJOVIĆ

CG značajno napredovala u borbi protiv korupcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktor Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora zemalja članica Evropske unije.

U fokusu današnjeg susreta bila je diskusija o radnom dokumentu, takozvanom „Non pejperu“ i o ulozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u poglavlju 23 i naročito u poglavlju 24 kojim rukovodi MUP.

Na sastanku je konstatovano da je Crna Gora u 2018. nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i da su MUP i Uprava policije bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala.

Ministar i direktor izrazili su zahvalnost Delegaciji EU i ambasadorima na prijateljskom odnosu i snažnoj podršci koju u kontinutitetu pružaju, a koja je iskazana kroz značajna finansijska ulaganja iz IPA fondova, i naročito kroz direktnu budžetsku podršku, a u cilju jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i unapređenja kvaliteta rada i rezultata MUP-a i Uprave policije.

Sa sastanka je poručeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od izuzetnog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala, a s tim u vezi i dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima.

Na današnjem sastanku iskazano je i interesovanje za aktuelna politička dešavanja, i ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније