Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 12. 2018. 13:48   >>  13:23

OPŠTA BOLNICA BERANE

Pušten u rad skener vrijedan 330 hiljada eura

Ministar zdravlja Kenan Hrapović danas je u Opštoj bolnici Berane pustio u rad savremeni skener vrijedan 330 hiljada eura. Istovremeno je obišao novi Urgentni blok, u koji je uloženo dva miliona eura i najavio dalja ulaganja Vlade Crne Gore u crnogorske zdravstvene ustanove.


Hrapović je kazao da je puštanje u rad savremenog multislajsnog skenera u Beranama, potvrda težnje Vlade i toga resora da obezbijedi dostupniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu za svakog građanina Crne Gore.

"Opšta bolnica Berane dobila je CT aparat najnovije generacije, vrijedan 330 hiljada eura i stanovnici te i okolinih opština ubuduće, zbog te dijagnostičke procedure, neće morati da se upućuju u Klinički centar Crne Gore“, kazao je Hrapović, prenosi PR centar.

Pored skenera, za beransku bolnicu je, kako je rekao, planirana i nabavka medicinske opreme, vrijedne oko 350 hiljada eura, a to su operacioni sto, oprema za patologiju, EMG aparat, parna sterilizacija i dva ultrazvučna aparta.

"Sve ove investicije obezbijedila je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, ukupne vrijednosti 11,8 miliona eura. Za narednu godinu opredijeljeno je još pet miliona eura za medicinsku opremu“, najavio je Hrapović.

On je najavio da će brzo sekener dobiti i Specijalna bolnica u Risnu.

Hrapović je obišao novi Urgentni blok u Beranama, u koji je, kako je rekao, Vlada Crne Gore, kroz Direkciju javnih radova uložila dva miliona eura.

To je dokaz, kazao je on, da će sve usluge na jednom mjestu dobijati građani cijele sjeveroistočne regije, uključujući ne samo Berane, već i Plav, Gusinje, Andrijevicu i Rožaje. 

"I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u izgradnju kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema, jer je to najbolja i najznačajnija investicija jedne države, koja garantuje bolji i kvalitetniji život, ne samo današnjih, već i generacija koje dolaze“, poručio je Hrapović.

Direktor Opšte bolnice Berane, Budimir Dabetić, rekao je da je skener velika investicija i da će se kvalitet zdravstvene zaštite u tome gradu poboljšati, kada je riječ o dijagnostici i liječenju.

"S obzirom da se radi o novom aparatu, svi hitni slučajevi biće odmah obrađeni, a niko neće čekati preko mjesec. Ovo je aparat sa manje zračenja, sa boljom slikom i boljom dijagnostikom", pojasnio je Dabetić.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja, kako je rekao, u potpunosti razumiju probleme i potrebe Opšte bolnice Berane i ulažu "kako u našu bolnicu tako i u sve ostale".

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, rekao je da je puštanje u rad skenera, jedan od preduslova da ta bolnica bude centar za sjever države i podrška Kliničkom centru Crne Gore.

"Na taj način bi rasteretili Klinički centar, a građani na sjeveru države bi dobili direktniju i bržu uslugu. Nadam se da će ministarstvo, ministar i nadležni u Vladi donijeti odluku da Opšta bolnica Berane bude kliničko-bolnički centar za sjever Crne Gore“, kazao je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније