Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2018. 13:51   >>  13:26

OBILJEŽEN DAN OPŠTINE

"Danilovgrad grad kulture i privilegija je živjeti u njemu"

Danilovgrad je grad kulture, u kome su nastali mnogi kulturni stvaraoci, umjetnici, književnici, kao i sportisti, zbog čega je privilegija živjeti u njemu, poručio je potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Pavićević, povodom obilježavanja Dana opštine tog grada.

Proslavu Dana oslobođenja Danilovgrada obilježili su koncerti muzičkih grupa Lexington bend i Šobić tribute band.

Pavićević je čestitao praznik sugrađanima, navodeći da je program koncipiran na način da „za svakoga postoji neki segment“.

„Počeli smo drugog decembra sa šahovskim turnirom memorijala Ljubo Đurović, nakon čega je uslijedilo uručenje knjiga đacima, najboljim stipendistima, a večerašnja noć je pokazatelj da Danilovgrad kreće u jednom novom pravcu kulture i okupljanja sugrađana oko svog grada“, ocijenio je Pavićević.

Prema njegovim riječima, dio programa namijenjen je djeci i mališanima, a biće održana i svečana sjednica Dana opštine.

„Vodili smo računa i da djeca i mališani imaju, kao i svake godine, predstave u okviru svojih škola. Svečana sjednica Opštine biće održana devetog decembra, u čast samog oslobođenja. Sve u svemu, suštinski je zamišljen jedan dobar koncept i organizacija“, naveo je Pavićević.

On je najavio da u narednom periodu kreću dvije velike kampanje, poručujući da svi koji žive u Danlovgradu i pripadaju mu, imaju razloga da se osjećaju privilegovanim.

"Upravo kreće jedna velika kampanja „Jedan grad, jedna scena“, a nakon toga „Danilovgrad, moj grad“, sa porukom da Danilovgrad ima imena koja su nastala iz ovog grada, a koja su itekako postigla uspjeh u svim sferama društva. Svi koji žive u Danlovgradu i pripadaju mu, imaju razloga da se osjećaju privilegovanim, a želja nam je i da svi oni koji dođu u naš grad budu dobrodošli, a da sami Danilovgrađani dožive grad onakvim kakav jeste, a to je da je u njemu privilegija živjeti", ocijenio je Pavićević.

On je kazao da je Danilovgrad grad kulture, iz kojeg su potekli mnogi kulturni stvaraoci, umjetnici, književnici, kao i sportisti.

„Od ovoga trenutka, ne zaboravljajući prošlost i cijeneći sve što je u njoj bilo, sa jednim novim konceptom možemo reći da će kultura biti na zavidnom nivou. Ono čime smo se od samog početka vodili jeste da radimo totalnu rekonstrukciju i adaptaciju gradskog muzeja, u saradnji sa ministarstvom kulture. To je pokazatelj u kom pravcu želimo da razvijamo grad i u kom pravcu želimo da kultura pokuca na nova vrata Danilovgrada“, ocijenio je Pavićević.

Frontmen i pjevač muzičke grupe Lexington Band, Bojan Vasković, kazao je da se u Danilovgradu osjeća kao kod kuće, jer je, kako je pojasnio, u djetinjstvu proveo nekoliko godina u Podgorici.

"S obzirom da se ja ovdje osjećam kao kod kuće, jer sam živio u Podgorici nekoliko godina, nedaleko odavde, vežu me jako lijepe uspomene i imam dobrih prijatelja ovdje, tako da se ne osjećam kao da sam u gostima", poručio je Vasković.

Pjevač grupe "Šobić tribute band", Vanja Radovanović, kazao je da je djetinjstvo proveo u Nikšiću, ali da ga za Danilovgrad vežu veoma lijepa sjećanja i uspomene.

"Uvijek je lijepo napraviti nešto novo, znam da je ovo prvi put da se organizuje manifestacija povodom Dana Opštine. Uvijek se organizator pita da li će biti odziva, pogotovo u zimskim mjesecima, ali ovaj put se pokazalo da ko reskira, taj i dobija, što se večeras vidi po punom trgu", ocijenio je Radovanović.

Kako je kazao, posebno ga raduje kada djeca i mladi znaju i pjevaju pjesme Miladina Šobića, koje su, kako je naveo, „nastale mnogo prije nego što su rođeni“.

Radovanović je najavio da, u narednim danima, počinje snimanje trećeg albuma.

"Ne volim da pravim planove, jer oni obično propadnu, ali imam jedan lijepi, kratkoročni plan, a to je da ovih dana snimam album sa svojom ekipom, treći po redu. Na njemu će biti mnogo zanimljivih pjesama. Nadam se da ćemo u drugom djelu albuma, koji podrazumijeva video ekranizaciju, naći mjesta i za sve ono što Crna Gora i Danilovgrad pružaju", pojasnio je Radovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније