Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2018. 09:30   >>  09:14 2

VIŠI SUD

Vijeće odbilo predlog Katnića, suđenje odgođeno

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. u podgoričkom Višem sudu odgođeno je za sjutra, nakon što je Sudsko vijeće odbilo predlog Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da se odvoji postupak u odnosu na Branku Milić.

"Odbija se predlog Glavnog specijalnog tužioca kao neosnovan da se razdvoji postupak u odnosu na Milić Branku, jer ovo vijeće nalazi da imajući u vidu fazu postupka i da je izvedena većina dokaza nije cjelishodno razdvojiti postupak u odnosu na optuženu Milić Branku i nema realnih i objektivnih razloga za takvu odluku", kazala je Mugoša.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na prethodnom ročištu predložio je da se Milić sudi kada bude dostupna sudu.

Kako nijesu bile ispunjene procesne pretpostavke sutkinja Mugoša je suđenje odložila za sjutra u 9 sati.

Današnjem ročištu prisustvovali su zastupnici optužbe, te optuženih i njihovi advokati. Pretresu nijesu pristupili Andrija Mandić i Milan Knežević koji su udaljeni do kraja dokaznog postupka, kao ni Branka Milić, koja je svojevoljno napustila suđenje i za kojom je izdata potjernica.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније