Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

05. 12. 2018. 14:47 >> 14:22

SARADNJA CG I ITALIJE

Finansiraće pet naučnih projekata

Ministarstvo nauke Crne Gore i Nacionalni istraživački savjet Republike Italije (CNR) finansiraće pet zajedničkih naučno-istraživačkih projekata crnogorskih i italijanskih ustanova.

Nakon završetka konkursa i evaluacije projekata, odlučeno je da se od osam prijavljenih radova prihvati pet. Ministarstvo nauke će projekat crnogorskih institucija finansirati sa po 2.500 eura na godišnjem nivou, a isti iznos CNR će obezbijediti za italijanske timove.

Kako napominju u Ministarstvu nauke, priliku da rade zajedno sa kolegama iz Italije dobili su stručnjaci sa Instituta za biologiju mora, Biotehničkog instituta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Geološkog zavoda i Istorijskog instituta Crne Gore.

Oni će sa realizacijom projekata početi 1.januara 2019. godine, a planirano je da zajednički rad traje dvije godine. Timovi su dužni da završni izvještaj dostave najkasnije tri mjeseca nakon završetka projekta.

Riječ je o projektima u prioritetnim oblastima istraživanja, koji će biti realizovani kroz zajedničke posjete, razmjenu mišljenja i iskustva i istraživački rad naučnika iz Crne Gore i Italije.

Ovogodišnji konkurs, koji je trajao od 8. marta do 26. juna, treći je po redu nakon potpisivanja sporazuma o saradnji između Ministarstva nauke i CNR-a 4. jula 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније