Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 12. 2018. 13:03   >>  17:57 2

LISTA NAJVREDNIJIH

Crnogorski pasoš na 37. mjestu

Crna Gora se nalazi na 37. mjestu liste zemalja čiji pasoši omogućavaju najlakše putovanje.

Kako se navodi na internet stranici The passport Index (www.passportindex.org), Crna Gora je 37. mjesto na listi zaslužila jer njeni građani sa pasošem mogu da uđu u 117 zemalja na svijetu.

Nosiocima srpskog pasoša nije potrebna nikakva viza za 76 zemalja, dok se za 41 zemlju viza dobija odmah po ulasku.

Vlasnicima srpskih pasoša viza je neophodna za 81 zemlju.

Na prvom mjestu liste nalaze se Ujedinjeni Arapski Emirati, čiji građani sa svojim pasošem mogu da uđu u 167 zemalja, dok drugo mjesto dijele Njemačka i Singapur sa čijim pasošem se može ući u 166 zemalja.

Pasoši Danske, Švedske, Finske, Luksemburga, Italije, Francuske, Holandije, Španije, Norveške, Južne Koreje i SAD nalaze se na trećem mjestu i sa njima se može ući u 165 zemalja.

Od zemalja bivše Jugoslavije, najjači pasoš ima Slovenija koja se nalazi na sedmom mjestu i njime se može ući u 161 zemlju, nju prati Hrvatska na 11. mjestu, a Srbija i Makedonija se nalaze na 31. i 36. mjestu.

Bosna i Hercegovina nalazi se na 40. mjestu.

Od svih stanovnika bivše Jugoslavije, najmanje mogućnosti za slobodno putovanje imaju ljudi s Kosova, koje se nalaze na 81 mjestu.

Na posljednjem mestu je avganistanski pasoš kojim se može putovati samo u 29 zemalja, a za njim slijede Irak, Pakistan, Sirija i Somalija.

The Passport Index rangira 199 pasoša.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније