Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 12. 2018. 19:05 >> 18:44

AKCIJA EPCG

"Podijelimo teret" do kraja mjeseca

Elektroprivreda (EPCG) je, na zahtjev potrošača, produžila do kraja mjeseca akciju Podijelimo teret 6.

Iz kompanije su kazali da je akcija, koja je organizovana za sva domaćinstva sa dugom za utrošenu električnu energiju, izazvala veliko interesovanje javnosti.

Akcija je prvobitno trebalo da traje do kraja novembra.

"U prethodna tri mjeseca akciji se priključilo 7,61 hiljada potrošača, od čega je 5,43 hiljade produžilo svoje sporazume iz akcije Podijelimo teret 4, dok je 2,18 hiljada novih potrošača, koji su iskoristili tu jedinstvenu mogućnost", objasnili su iz EPCG.

Akciji se, do kraja decembra, mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu, kao i ona kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4, prije dvije godine.

Iz kompanije su objasnili da je jedini uslov za potpisivanje sporazuma o izmirenju duga da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja sporazuma, nema učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na dva načina.

"Ukoliko je dug manji od 440 EUR, iznos duga dijeli se sa 20 EUR i na taj način dobija broj rata, a ukoliko je veći od tog iznosa, otplaćuje se u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 EUR", navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su naveli da od trenutka potpisivanja sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate.

"Da bi sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i ona koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole", kazali su iz EPCG.

Domaćinstva će, uz taj sporazum, imati obavezu da potpišu i ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nijesu uradili.

Iz EPCG su podsjetili da će se primjenjivati posebne procedure za domaćinstva koja nijesu prevela brojila na svoje ime, u smislu obaveze posjedovanja ovlašćenja ili preuzimanja obaveze da će se u narednom periodu pokrenuti procedura promjene imena kupca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније