Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 08. 2013. 12:00 >> 12:00
1

BLOKADA TRAJE

I dalje sprječavaju utovar aluminijuma

Grupa radnika Kombinata aluminijuma, kojima je omogućen odlazak u starosnu penziju i dalje se nalaze u krugu fabrike ne dozvoljavajući nikakav utovar aluminijuma.

Predstavnik pregovaračkog tima radnika koji su stekli pravo na penziju, Radovan Tošković, rekao je agenciji Mina-busines da se radnici i sada nalaze kod pogona Livnice gdje se skladišti i utovara aluminijum.

“Tu smo bili i sinoć i sada smo tu. Nijesmo dozvolili nikakav utovar i istrajaćemo u našim zahtjevima“, kazao je Tošković.

On je dodao da policija nije dolazila, iako je stečajni upravnik KAP-a, Veselin Perišić, obavijestio je Inspekciju rada i Upravu policije o blokadi izvoza i najavio da očekuje intervenciju policije.

„Policija nije dolazila, jer nema razloga. Ne plašimo se policije jer nijesmo nikome ništa dužni i ne ugrožavamo. Policije se najviše plaše oni koji je šalju prema nama. To su gospoda iz poslovodstva KAP-a jer su oni grešnici za ovu situaciju u koju se nalazi kompanija i radnici“, poručio je Tošković.

On je rekao da ih niko ne može preplašiti i da će non-stop protestovati.

„Nijesmo komunicirali ni sa kim. Čekamo našeg advokata Zorana Piperovića koji će oko 14 sati doći na razgovor", dodao je Tošković.

Bivši radnici KAP-a traže od Vlade i menadžmenta da za njih 166 koji su stekli pravo na prijevremenu penziju budu isplaćene otpremnine kao i novac koji su godinama izdvajali u stambeni fond KAP-a.

Nezadovoljni radnici zahtijevaju da im se dostavi informacija pod kojim uslovima će im biti regulisana penzija, kao i da se onima kojima nije uplaćen beneficirani radni staž to učini u najkraćem vremenskom roku.

Radnici, njih 420, nakon izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju stekli su pravo za odlazak u penziju, s tim što 166 zaposlenih to može da uradi odmah, dok je za ostale uslov uplata 2,2 miliona EUR beneficija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније