Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 12. 2018. 16:52 >> 16:50

MARKOVIĆ ČESTITAO HANUKU

Običaji Jevrejske zajednice obogaćuju biće CG

Običaji i vrijednosti koje baštini Jevrejska zajednica značajno obogaćuju i snaže biće Crne Gore, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Kako navode, Marković je čestitao Jevrejima u Crnoj Gori Hanuku sa željom da domovi vjernika budu ispunjeni mirom, radošću i ličnim spokojem, kao neprolaznim vrijednostima tog velikog jevrejskog praznika.

"Hanuka se smatra svojevrsnim simbolom za koji se vezuje, pored ostalog, i uspostavljanje vjerskih sloboda u svijetu. Stoga me posebno raduje da Vama i svim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Vlade i svoje lično, uputim najiskrenije čestitke povodom ovog velikog jevrejskog praznika", navodi se u premijerovoj čestitki upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

Marković je uvjeren da običaji i vrijednosti koje baštini Jevrejska zajednica značajno doprinose kulturnom biću Crne Gore, obogaćujući ga i snažeći njegovu višenacionalnu i multikonfesionalnu dimenziju.

"Jedino u ambijentu takvog sklada i međusobnog poštovanja, država i društvo mogu napredovati do nivoa koji će biti garant pune afirmacije svakog pojedinca, ali i svake društvene grupe u kojoj građanin želi da ostvaruje svoje slobode i ambicije", piše u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније