Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

30. 11. 2018. 15:11 >> 14:46

MUP SAOPŠTIO

Građani Tuzi mogu provjeriti podatke u biračkom spisku

Ažurirani podaci Biračkog spiska za Tuzi pokazuju da će pravo glasa na predstojećim lokalni izborima za odbornike u Skupštini imati oko 200 građana više u odnosu na prethodne izbore. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je podatke o broju birača u ovoj opštini kao i načinu na koji se građani mogu informisati o Biračkom spisku kako bi provjerili podatke.

"Broj birača u biračkom spisku u opštini Tuzi po kome su održani prethodni izbori 15.04.2018. godine je 11.744 birača. Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Tuzi na dan 29.11.2018. godine je 11.941 birač", navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a napominju da se uvid u birački spisak birač može ostvariti lično, svakim radnim danom u terminu od 08 do 14 sati, na šalteru Filijale Tuzi, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš ).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak. Birač takođe može izvršiti uvid u birački spisak preko internet portala www.biraci.me, precizira se u saopštenju.

"Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa".

S obzirom da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište, podsjećaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lokalni izbori u Tuzima biće održani 3. marta naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније