Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavila: M.M ]

30. 11. 2018. 13:34 >> 10:40
3

SAVJET ODLUČIO

Božidar Šundić generalni direktor RTCG

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) izabrao je danas Božidara Šundića za generalnog direktora Nacionalnog javnog servisa.

Članovi Savjeta obavili su intervju samo sa Šundićem jer drugi kandidat, bivši direktor Pobjede Dragoljub Šarović, nije mogao da se odazove pozivu Savjeta. Od devet članova savjeta, sedam je glasalo za Šundića, dok se dva člana nijesu izjasnila.

Šundić je od juna bio vršilac dužnosti direktora RTCG-a. Mandat direktora traje četiri godine.

Usvojeni polugodišnji izvještaji 

Savjet je usvojio izvještaje o realizaciji Programsko produkcionog plana Televizije, Radija i Portala RTCG za prvih šest mjeseci ove godine.

Tokom rasprave o Programsko produkcionom planu Radija direktor Radojica Bulatović saopštio je da su do izražaja posebno došli mladi novinari.

"Očekujemo digitalnu opremu. Ne zapostavljamo ni obaveze medijske pismenosti", rekao je Bulatović kratko.

Član Savjeta Milan Radović, pohvalio je rad zaposlenih u RCG. Sa njim se saglasio i Goran Sekulović, i dodao da očekuju što više edukativnih emisija o manjinama, kao i da u narednom periodu bude više tema o identitetskim pitanjima.

Vršilac dužnosti direktora Televizije Slavko Đurđić, predstavljajući Programsko produkcioni plan saopštio je da je plan sačinio, uglavnom, prethodni menadžment. 

"Ispunjeni su planovi, to mogu reći, ali ne bih dalje jer nijesam autor plana", rekao je kratko Đurđić.

"U prvoj polovini godine Televizija je imala obavezu praćenja izbora, što je donekle omelo realizaciju plana", rekao je član Savjeta Perko Vukotić dodajući da treba mnogo više pažnje posvetiti obrazovnom, kulturnom i drugim programima.

Vladimir Pavićević istakao je da je Programski plan dominantno radio drugi menadžment.

"Vidi se koliko je istraživačkih tema uradila RTCG, i taj trend ne smije da se zaustavi," istakao je Pavićević.

"Moram reći da televizije iz regiona imaju mnogo više kreativnosti, ne smijemo se uljuljkivati. Ima prostora da se televizija približi našim građanima i da bude zaista javni servis", rekao je član Savjeta Goran Sekulović.

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić saopštio je da će formirati redakciju za ekologiju, ali i nastaviti da podržava rad redakcije za istraživačko novinarstvo...

"Mi nemamo dopisništva, kada budemo imali dopisnike u svim gradovima Crne Gore i u Briselu, neće biti problem dobiti informaciju. Ali to košta. Za to sprovodimo plan. Želim istaći i da je veliki problem za RTCG i prenos skupštine i suđenja. Za to moramo otvoriti parlamentarni kanal. Time bi riješili problem odgađanja emitovanja emisija zbog prenosa skupštine ili suđenja", rekao je Šundić.

Portal RTCG kvalitetan, potrebno ulagati

Rukovodilac MMC-a Ilija Šuković saopštio je da se radilo na povezivanju televizije, radija i portala te da je to takođe radio menadžment prije njega.

"Sve smo obuhvatili, pored dnevnopolitičkih aktuelnosti, društvenih i socijalnih tema, nijesmo zapostavili ni dijasporu, sportske teme, kulturu, magazin, zabavu, teme sa identitetskim pitanjima. Sve je to naš redovni sadržaj. Sve što smo predvidjeli planom i programom smo ostvarili, i u tehnološkom smislu", kazao je Šuković.

Sekulović je saopštio da su vijesti na portalu jezgrovite i svježe.

"Vidi se da postoji kvalitet. Svima bih sugerisao da što više afirmišu kulturu, obrazovanje i nauku".

Vukotić je dodao da je portal najbrže rastući mediji u RTCG, kako tehnološki tako i po obimu uticaja na javnost.

"Tako će biti i ubuduće. Portal je najmanji potrošač u kući i treba ulagati u portal", saopštio je Vukotić.

Šundić je u nastavku sjednice, tokom rasprave o finansijskom izvještaju ponovio ja je tokom mandata prethodnog menadžmenta cjenovnik marketinga bio najveći u regionu. Smatra da bi trebalo promijeniti kadrovsku strukturu. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније