Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 11. 2018. 07:13   >>  06:48 1

STRUČNA KOMISIJA

Utvrdiće uzrok oštećenja na pruzi

Uzrok oštećenja nasipa kod pružnog prelaza Zdrebaonik, zbog kojeg je željeznički saobraćaj između Podgorice i Nikšića u prekidu od srijede veče, utvrdiće naknadno stručna komisija, kazao je za Pobjedu direktor Direkcije za željeznice Miroslav Kukavičić.

 

Kako je rečeno iz Željezničke infrastrukture, saobraćaj je obustavljen iz bezbjednosnih razloga, jer je prilikom izvođenja radova u okviru plana ukidanja putnog prelaza Ždrebaonik, te izrade pristupnog puta, potkopan nasip kod rijeke Moračice i odronjeno zemljište u dužini od 10 metara, zbog čega je oslabljen zid na metar i po kolosijeka.

Kukavičić navodi da su uzrok oštećenja ovi radovi, ali i visok vodostaj rijeka Zete i Moračice, koje su, kako je kazao, dodatno potkopale nasip, usljed čega su se na njemu pojavile pukotine.

Na pitanje da li postoji mogućnost da su se izvođači radova, koji su se prema saznanjima Pobjede prilikom izvođenja radova isuviše približili potpornom zidu, Kukavčić navodi da je projektom precizirano koliko treba da priđu zidu.

“Projektom je predviđeno da oni dođu do tog propusta i da naprave novi propust i produže ga. Pitanje je da li se u tom dijelu nešto više potkopalo, a to će naknadno utvrditi ekspertiza”, kazao je Kukavčić.

On nije mogao da precizira kada će željeznički saobraćaj između Podgorice i Nikšića, biti uspostavljen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније