Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 08. 2013. 14:53   >>  14:55 6

REAGOVANJE

OO SDP: Uvjek ćemo štiti interese Cetinja

Nakon tvrdnji gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Bogdanovića, povodom Prijedloga Odluke o prodaji nepokretnosti u okviru Zone sporta na Cetinju, da cetinjski SDP koči razvoj grada nepodržavanjem te odluke, stigla je reakcija iz te partije.

Na jučerašnjem zasijedanju Skupštine prijestonice, Bogdanović oštro je kritikovao SDP, rekavši je da će ta partija snositi posljedice zbog povlačenja odluke.

“Maske su pale. Znamo se isuviše dugo. A ovih dana, vaše pravo lice upoznali su i građani Cetinja. Vi ste ti koji nećete da podržite odluku koja garantuje najmanje 55 novih radnih mjesta za Cetinjanke i Cetinjane. Do sada, prepoznavali smo vas po uspješnom zatvaranju odjeljenja i astronomskim dugovima u institucijama koje vodite. Od sada, znamo vas i kao kočničare razvoja grada", kazao je Bogdanović.

Iz Opštinskog odbora SDP-a saopšteno je da je gradonačelnik Cetinja nervozan zbog toga što su osporili njegove namjere da zbog, po njima, u ovom trenutku lošeg poslovnog aranžmana, devastira sportsku zonu.

"Kada u nedostatku argumenata, gradonačelnik Prijestonice počne da optužuje svakog, a posebno SDP, da je protiv razvoja grada, odbornici i ukupna javnost saznaju detalje koji im do tada nijesu bili poznati. A istina je svima jasna, čak i odbornicima DPS-a, kojih je 21 u Skupštini Prijestonice, pa im naših šest odbornika nije moglo zasmetati da usvoje spornu odluku", navodi se u saopštenju.

Optužujući SDP, kako je navedeno, gradonačelnik je indirektno saopštio da zna za koga su u središtu sportske zone nacrtani biznis sadržaji, za koga je nacrtana dvosmjerna saobraćajnica direktno u funkciji sporne parcele od 3000 m2, koliko bi taj neko zaposlio radnika i kojom  bi se djelatnošću bavio.

OO SDP-a je pozvao Bogdanovića da kaže otkud mu te informacije, kada odluka o prodaji nepokretnosti nije donijeta, kada tender za prodaju nije ni raspisan, kada su na spornoj parceli još uvijek, važećim GUP-om, definisani sportski tereni.  

Takođe, poručili su gradonačelniku da će uvijek biti tu da zaštite interese Prijestonice i svih građana, glasajući protiv devastacije prostora i poslovnih aranžmana na štetu Cetinja.

"Isto tako, uvijek ćemo biti tu da podržimo sve investiture zainteresovane za ulaganje u Cetinje pod najpovoljnijim uslovima, ali u javnom i zakonitom procesu u interesu svih građana", istakli su u cetinjskom SDP-u.

"Zato, gradonačelniče, bez obzira što je kraj mandata u kojem nijeste ispunili većinu svojih predizborna obećanja, iako ste imali aposolutnu vlast, tako da vas ni SDP niti bilo ko drugi nije mogao sputavati u tome, imajte na umu da političko reklamerstvo tipa “velikog privrednog zamaha u Gornjem Obodu” koji je, nažalost, zarastao u korov, te demagogija o zapošljavanju kroz velike poslovne aranžmane, ne može proći ni nama, niti bilo kom građaninu Prijestonice", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније