Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 08. 2013. 11:52 >> 11:52

NIKŠIĆ

Grupa rudara ispred upravne zgrade

Oko 20 rudara, među kojima je najviše jamskih radnika, okupilo se ispred upravne zgrade nikšićkih Rudnika boksita nezadovoljni zbog kašnjenja zarada i situacije u preduzeću.

Rudari su se prvo okupili ispred kapije upravne zgrade, a potom ušli i u dvorište, uprkos protivljenju obezbjeđenja preduzeća.

Jedan od okupljenih, Ilija Đilas, kazao je da ne vjeruju u najavu izvršnog direktora Milorada Đurovića da će im do 1. septembra biti isplaćena decembarska, a 15 dana kasnije i januarska plata.

“Duguje nam se sedam zarada i dovedeni smo do ruba egzistencije. Ubrzo počinje školska godina, a mi nemamo para ni da spremimo djecu u školu”, poručio je Đilas.

Đurović je u utorak saopštio da se nikšićkom preduzeću javilo više zainteresovanih za kupovinu rude, sa kojima će se isporuka precizno definisati u naredna dva, tri dana, nakon čega će se najkasnije za tri sedmice stvoriti uslovi za isplatu zarada.

Predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović, kazao je da su radnici opravdano nezadovoljni, ali da se u sadašnjoj situaciji ne smije dozvoliti da se zbog protesta ili štrajka uvede stečaj.

U Boksitima je uposleno 314 radnika kojima se duguje sedam zarada, regresi, zimnice i tri plate iz ljeta 2010. godine u vrijeme protesta rudara ispred upravne zgrade. 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније