Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

21. 11. 2018. 12:31   >>  12:06 2

LOKALNI PARLAMENT

Situacija u Herceg Novom normalizovana

Situacija u Herceg Novom danas je normalizovana, a sve gradske službe ulažu maksimalne napore u sanaciju štete od poplava, saopšteno je iz Službe za informisanje hercegnovskog parlamenta.

Tokom nevremena koje je u utorak zahvatilo veći dio Crne Gore, u Herceg Novom je, prema procjenama, palo 250 litara kiše po metru kvadratnom.

"Gradska komunalna preduzeća i lokalni privrednici angažovani su na uklanjanju odrona i čišćenju puteva kroz opštinu, dok Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora po prijavama građana obilazi lokacije, evidentira stanje i sačinjava zapisnike na osnovu koji će biti moguća procjena štete", kaže se u saopštenju.

Na jutrošnjoj sjednici Tima za upravljanje vanrednim situacijama, kojim predsjedava predsjednik Opštine Stevan Katić, konstatovano je da su se rijeke i potoci vratili u korita, i da se ne očekuje nastavak jakih padavina.

Na sastanku je istaknuto da je najvažnije da nije bilo žrtava ni povrijeđenih.

"Ostvarena je dobra komunikacija i koordinacija u kriznoj situaciji između gradskih službi, Direktorata za vanredne situacije i Centra bezbjednosti. Sada je prioritet sanacija urgentnih tačaka na teritoriji cijele opštine i utvrđivanje obima nastale štete", kaže se u saopštenju.

Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Službi zaštite i spasavanja stiglo je preko 400 poziva za pomoć i prijava štete uslijed prodora vode u objekte.

Prema podacima Službe komunalne policije i inspekcijskog, nadzora najveći broj prijava je iz Meljina i Zelenike.

"Služba zaštite i spasavanja imala je 69 intervencija tokom protekla 24 sata, od kojih se najveći dio odnosi na ispumpavanje vode iz objekata i pomoć stanoviništvu u odbrani od poplava, kao i na uklanjanje palih stabala i zaglavljenih vozila", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je, uprkos kritičnom stanju na Jadranskoj magistrali i upućenim pozivima, reakcija "Crnagoraputa", preduzeća koje je nadležno za održavanje magistralnog pojasa, bila spora i nedovoljna.

Posebna zahvalnost upućena je lokalnim privrednicima koji su se odmah odazvali pozivu Opštine i svojom mehanizacijom značajno pomogli u čišćenju terena, kao i onima koji su osigurali smještaj za tri porodice iz Bijele i Igala.

"Na desetine puteva došlo je do odrona i padanja stabala. Ipak, danas su putevi prohodni, ali se vozačima savjetuje poseban oprez, dok saobraćajnice ne budu u potpunosti očišćene", poručeno je sa sastanka.

Iz Tima za upravljanje vanrednim situacijama savjetovali su i pješacima da budu oprezni, jer je do odrona došlo na Šetalištu Pet Danica kod tvrđave Forte Mare, a pješački tunel Meljine-Zelenika nije bio prohodan.

Oni su poručili da će i te dionice biti očišćene tokom dana.

Iz Optine su kazali da je telefonska linija 19800, putem koje građani mogu prijaviti nastalu štetu, otvorena 24 sata dnevno.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније