Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2018. 22:15   >>  21:58 2

USKORO NA TRŽIŠTU

Stiže četkica za zube crnogorskih izumitelja

Četkica za zube koja u tijelu ima integrisanu izmjenjivu patronu sa pastom za zube, izum Iva Ivanovića i Marka Ivančevića iz Budve, prošla je prvi test komercijalne isplativosti i uskoro će se naći na tržištu.

Ivančević je objasnio da je „Ivmax toothbrush“ aparat za oralnu higijenu, odnoso četkica za zube koja u svom tijelu ima integrisanu izmjenjivu patronu sa pastom za zube.

„Ivmax toothbrush proizvod prošao je prvi test komercijalne isplativosti. Na crowdfunding platform indiegogo.com kompanija ispunila je cilj i sakupila 214 odsto sredstava koja su joj bila potrebna za pokretanje proizvodnje“, kazao je Ivančević agenciji Mina.

On je rekao da je većina novca sakupljena sa razvijenijih tržišta (SAD, Južna Koreja i Njemačke), ali da su značajna sredstva prikupljena i u državama regiona Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.

„Ivmax toothbrush je najuspješniji projekat sa ovih prostora koji se našao na indegogo platformi“, kazao je Ivančević.

On je rekao da su glavne inovacije mehanički sklop za precizno istiskivanje paste za zube i sistem lateksnih membrana koje sprječavanju sušenja paste za zube.

Ivančević je kazao da su prednosti četkice jednostavnost jer se rotiranjem tastera na ivmax toothbrush proizvodu, istiskuje količina paste za zube koja je preporucena od stomatologa.

Prednost je, kako je rekao, i ekološko rješenje.

„Geometrija patrone (ivmax pods) omogućava mehanizmu istiskivanje 99.6 odsto paste, što nije slučaj sa tradicionalnim tubama paste za zube, i tako smanjuje neiskorištenu pastu za više od pet puta“, naveo je Ivančević.

On je dodao da je patrona napravljena od 100 odsto reciklabilnog materijala i da ne sadrži metale, što je razlika u odnosu na većinu postojećih pakovanja paste.

„Prednost je u u velikoj mobilnosti. Obzirom da uređaj predstavlja integralno rjesenje, štedi dosta prostora i pogodan je za korišćenje u svim situacijama, naročito na putovanjima“, kazao je Ivančević.

On je najavio da nakon uspješne kampanje i testa tržišta, kompanija planira da početkom januara naredne godine počne proces serijske proizvodnje, i da do marta izvrši prve isporuke.

„Cilj je da do kraja naredne godine budemo prisutni na tržištu Sjeverne Amerike i Azije. U narednom period fokus kompanije će biti na serijskoj proizvodnji i izgradnji distributivne mreže za plasman proizvoda“, kazao je Ivančević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније