Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

20. 11. 2018. 15:44 >> 15:25

AKCIJA POLICIJE

Djeca treba da znaju da prepoznaju vršnjačko nasilje

Nasilje među vršnjacima, posebno u školama, nije nova pojava. Agresivnost i nasilje su sve više prisutni u međusobnoj komunikaciji između djece. Na Međunarodni dan djeteta iz Uprave policije su organizovali razgovore sa osnovcima, baš na temu vršnjačkog nasilja, i koliko je bitno da reaguju i pomognu žrtvi.

Nasilje u školama u posljednje vrijeme nije rijetkost. Kako bi se vršnjačko nasilje svelo na što manji broj slučajeva, Uprava policije je Međunarodni dan djeteta posvetila baš ovoj temi i interaktivnom razgovoru sa osnovcima škole. 

"Ovaj vid komunikacije sa djecom je značajan. Pokušavamo, trudimo se, nadam se da i uspijevamo u nekom obimu, da na ovaj način utičemo da se svijest kod djece poveća, upravo na temu vršnjačkog nasilja, kako do njega ne bi došlo,” kaže Snežana Zekić, iz Uprave policije.

I u osnovnim školama je prisutno vršnjačko nasilje. Ono što je najbitnije je da djeca znaju da ga prepoznaju, ali i prijave, a zadatak Uprave policije je da djeluje preventivno.

“Šta je naš zadatak, da svedemo nasilje na što manju mjeru, da kroz preventivne aktivnosti radimo na tom planu”, kazala je Zekić.

Aleksandra Jovančević, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније