Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 11. 2018. 16:09 >> 15:43
3

BRAJOVIĆ POVODOM DANA OPŠTINE

Čestitke Kotoranima i Tivćanima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima Kotora i Tivta 21. novembar, Dan opštine i poželio da nastave sa razvojem i čuvanjem svojih gradova.

On je istakao da je malo gradova u regionu, pa i šire, koji su za kratko vrijeme doživjeli razvojnu ekspanziju kao Tivat, a sve zahvaljujući izvanrednim turističkim potencijalima, ali i ljudima koji su umjeli da prepoznaju i iskoriste trenutak i svoj grad učine prepoznatljivim u svim turističkim ponudama širom planete.

"Iako je Tivat sa okolinom, neprekidno gradilište, gdje se strani investitori gotovo nadmeću kako će privući pažnju elitnih turista, Tivat, prije svega, sa svojim ekonomskim, turističkim i ugostiteljskim resursima garantuje razvoj privatnog i društvenog sektora, na dobrobit njegovih građana, ali i dobronamjernika koji sve više vide Tivat kao svoje mjesto za siguran život i egzistenciju. Uz želju da Tivat nastavi putem progresa, njegujući multietnički i multikonfesionalni sklad, kao i tekovine antifašizma, čestitam Vam Dan opštine Tivat" navodi se u Brajovićevoj čestitki.
Medijima - saopštenje

Brajović je u čestitki Kotoranima istakao da je drevni grad čije je arhitektonsko i duhovno nasljeđe dio svjetske baštine, Crnoj Gori donosio i donosi međunarodni ugled i poštovanje.

To, kako je naveo, obavezuje sve generacije Kotorana da svoj grad pažljivo čuvaju i njeguju, ali i razvijati u skladu sa novim vremenima i zahtjevima, na radost turista, ali i u korist svih građana Kotora.

"Sublimacija državnih i lokalnih interesa, investiranje u privatni i društveni sektor, zaštita bogate istorijske i kulturne baštine, kao i izgradnja i unaprjeđenje nove turističke i privredne infrastrukture - put je koji vodi ka boljem životu i kvalitetnom standardu kako građana, tako i čitave zajednice" navodi se u čestitki.

Kotor je, kako kaže Brajović, doživio i preživio mnoga teška vremena, sačuvao svoj izgled i ugled prijestonice najljepšeg mediteranskog fjorda, pa je uvjeren da su početak XXI vijeka i naredne decenije vrijeme koje će Kotor i Kotorani umjeti i znati da iskoriste i svoj grad učine sigurnim i bogatim mjestom za život i egzistenciju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније