Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 11. 2018. 15:23 >> 14:59

OŠ "MARKO MILJANOV"

Za adaptaciju školske sale 164 hiljada eura

Narednih dana počeće radovi na adaptaciji sportske sale Osnovne škole „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, vrijednosti 164 hiljada eura.

 

Ugovor sa firmom „Tehnogradnja“ d.o.o Pljevlja za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale, potpisan je danas, a početak radova očekuje se narednih dana, saopšteno je iz ministarstava sporta i prosvjete.

“Projekat se realizuje po modelu sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje, pri čemu je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo 87.000 eura, Ministarstvo sporta 57.000 eura i Opština 20.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Adaptacija fiskulturne sale podrazumijeva radove na krovu i izolaciji objekta, ugradnju moderne podloge za razne sportove, uređenje svlačionice, molersko farbarske radove, kao i opremanje objekta sportskom opremom.

“Ministar prosvjete Damir Šehović i ministar sporta Nikola Janović izrazili su zadovoljstvo zbog skorašnjeg početka radova na adaptaciji sportske sale, za čiji završetak je predviđeno 90 dana od uvođenja izvođača u posao”, saopšteno je iz dva ministarstva.

Poručujući da razvoj školskog sporta i zdravih stilova života ima nemjerljiv značaj za stasavanje zdravih generacija, ministri su naglasili da je država dužna da djeci obezbijedi uslove za kvalitetno bavljenje sportom.

“Šehović i Janović rekli su da je ovo samo jedan od primjera međuinstitucionalne saradnje, koji može predstavljati dobar model za zajedničke aktivnosti na sličnim projektima i u drugim opštinama u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Kako je razvoj Sjevera jedan od prioriteta Vlade, ministri su iskazali uvjerenje da će se sa jačanjem školske sportske infrastrukture nastaviti i naredne godine, za koju su najavljena još veća ulaganja u obrazovanje.

“Ministri prosvjete i sporta su u julu sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem potpisali Memorandum o saradnji na ovom projektu, koji će biti od značaja ne samo za učenike, već i za cijelu lokalnu zajednicu, kao i za sportske klubove sa teritorije Opštine”, zaključeno je u saopštenju dva ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније