Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

19. 11. 2018. 13:20 >> 13:00

ZASJEDANJE DJEČJEG PARLAMENTA

Brajović: Dijalog ključ demokratije

Dijalog i spremnost na dogovor ključni su za razvoj svake društvene zajednice i demokratije u njoj, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, na sjednici Dječjeg parlamenta.

On je dodao da bi djeca trebalo što prije da se upoznaju sa sadržajem Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima djeteta, kako bi znali koja su njihova prava i koje su obaveze svih država potpisnica konvencije, među kojima je i Crna Gora.

"Povodom obilježavanja 29 godina od usvajanja Konvencije UN o pravima djeteta, danas Skupštinu činimo istinskim domom naše budućnosti", naveo je Brajović.

On je podsjetio da je Generalna skupština UN-a Konvenciju usvojila 20. novembra 1989. godine.

"Saznaćete šta smo sve mi stariji dužni da obezbijedimo kako bi omogućili da djeca imaju srećno djetinjstvo i mladost", kazao je Brajović delegaciji mladih parlamentaraca.

Kako je naveo, Skupština je mjesto gdje se rasporavlja o najvažnijim pirtanjima u Crnoj Gori i gdje se donose zakoni i odluke važne za svakog građanina.

On je dodao da su djeca nekad svjedoci da se u parlamentu vode žučnije rasprave i da ponekad ima nerazumjevanja.

"Najvažnije je da se razgovara i da svi budemo svjesni važnosti tolerancije i dijaloga. Svi moramo da se učimo da prigrlimo različitosti i da o svemu otvoreno razgovaramo, dijalog i spremnost na dogovor su osnovni i ključni za razvoj svake društvene zajednice i demokratije u njoj", rekao je Brajović.

On je poručio da svi imaju pravo na svoje mišljenje i posebnosti, te da se moramo učiti da se sa poštovanjem odnosimo prema svima koji imaju različito mišljenje.

Brajović je poručio djeci parlamentarcima da nikada ne treba da se ustručavaju da pitaju sve što ne znaju i da istinski brane svoje stavove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније