Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

17. 11. 2018. 18:44 >> 18:19

SAJAM AKTIVIZMA

Obilježavaju Dan srednjoškolaca

Srednje škole u Crnoj Gori, nizom aktivnosti, obilježavaju 17. novembar - Dan srednjoškolaca, a centralni događaj biće Sajam aktivizma koji Unija srednjoškolaca organizuje naredne sedmice u Podgorici.

Iz Unije su kazali da, kao jedina organizacija u Crnoj Gori koja se bavi isključivo srednjoškolcima, nastoje da svaki dan učine njihovim danom, zalažu se za njihova prava i osluškuju njihove potrebe, želje, težnje i iicijative.

“Mlade ljude, srednjoškolce, smatramo resursima koji nose različite benefite i vode napretku i prosperitetu države i svake zajednice posebno, a naše je da to iskoristimo, i tim povodom parola ovogodišnjeg Dana srednjoškolaca je Naše vrijeme je sada“, kaže se u saopštenju.

Iz Unije su naglasili da vrijednosti srednjoškolaca moraju njegovati konstantno “i pokazati im da smo tu za njih, dajući im poseba značaj i podršku”.

Kako su naveli, srednje škole u cijeloj Crnoj Gori organizuju razne aktivnosti kojima srednjoškolci obilježavaju svoj dan.

“To su aktivnosi različitog karaktera, edukativne tribine, ekološke akcije, pokrenunuli su nove klubove/sekcije u školi, kulturne večeri, koncerte i sportske aktivnosti kojima su, u radnoj atmosferi, poručili da je naše vrijeme sada”, kaže se u saopštenju.

Iz Unije su najavili da će naredne sedmice organizovati Sajam aktivizma, na kojem će učestvovati srednjoškolci iz Podgorice.

“I na sebi svojstven način predstaviti aktivnosti u svojim školama, sa posebnim akcentom na neformalno obrazovanje”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније