Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

16. 11. 2018. 21:32   >>  21:09

STRUČNI SKUP

Dani elektroinženjera okupili više od 300 učesnika

Stručni skup Drugi dani elektroinženjera, čije teme su iskorišćavanje potencijala – hidroenergije, vjetra, sunca, valorizacija tih resursa, kao i ekonomska isplativost i izrada investicionih studija, otvoren je danas u Podgorici, a taj događaj okupio je više od 300 učesnika.

 

 

 

 

Skup su organizovale Strukovna komora elektro inženjera (SKEI) i Inženjerska komora Crne Gore (IKCG).

Predsjednik SKEI, Željko Maraš, rekao je da je interesovanje za skup na nivou prošlogodišnjeg.

„Osnovna tema ovogodišnjeg stručnog skupa je iskorišćavanje potencijala – hidroenergije, vjetra, sunca, valorizacija tih resursa, kao i ekonomska isplativost i izrada investicionih studija. Imamo i teme koje se tiču umreženog osvjetljenja, i mobilnih komunkacija“, naveo je Maraš.

On je rekao da će na skupu predavanje održati 12 predavača, koji će predstaviti 12 kvalitetnih radova.

„Imamo predavače koji dolaze direktno sa Elektrotehničkog fakulteta. Dakle, imamo vrlo mlade predavače po godinama, ali vrlo bogate znanjem u oblasti kojim prezentuju današnje radove. Imamo i doajene elektrotehnike kakav je profesor doktor Milutin Ostojić, koji je bio predavač i na prošlogodišnjem skupu, a koji je predavač i ove godine“, naveo je Maraš.

On je rekao da će se tokom narednih godina na svim slJedećim susretima truditi da što više kolega i predavača bude prisutno, navodeći da razmišljaju o povećanju dužine trajanja stručnog skupa.

Predsjednik IKCG, Boris Ostojić, kazao je da je interesovanje za skupom Drugi dani elektroinženjera trajalo do današnjeg dana, „a lista učesnika se konstatno proširivala“.

„Nama, koji smo u organima i tijelima komore, ovo je samo jedna u nizu potvrda da komoru treba razvijati na način da se konstantno približava svom članstvu. Razmišljajujući u tom pravcu, nedavno smo donijeli odluku da pristupimo izradi Pravilnika o stručnom usavršavanju članova, kako bi se već za narednu godinu u skladu sa njim pripremili plan i program rada“, najavio je Ostojić.

On smatra da će Pravilnik u velikoj mjeri doprinijeti unaprijeđenju sadržaja i kvalitetu programa rada.

„Komora, kao strukovno udruženje, ima izuzetno veliki potencijal samim tim što je u stanju da okupi veliki broj inženjera. Bez obzira da li se radi o samoj struci, javnom interesu, potrebi države ili pojedinca, članovi naše strukovne komore su u mnogim situacijima do sada pokazali da itekako imaju osjećaj pripadnosti svom udruženju, a nadam se da će tako biti i ubuduće“, poručio je Ostojić.

Direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, Marko Radulović, smatra da stručni skupovi imaju poseban značaj u promociji inženjerske struke.

„Stepen razvijenosti inženjerske struke je jedan od ključnih indikatora razvijenosti privrede. Tako da, svaki napor je usmjeren ka unaprijeđenju inženjerske djelatnosti, predstavlja snažan podsticaj razvoju ekonomije, kao i razvoju društva u cjelini“, istakao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније