Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 11. 2018. 09:34 >> 10:01
1

POVELJA KONSTANTINI

"Human gest koji se rijetko dešava"

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović uručio je Konstantini Maraš Povelju humanosti, nakon što je svom sugrađaninu Iliji Bulajiću donirala bubreg. Maraš se odlučila da novčani dio nagrade uloži u priojekat izgradnje Naordne kuhinje, koji realizuje preko svoje NVO "Izvor života" uz podršku lokalne uprave.

 

Grbović je saopštio da je riječ o velikom podvigu, te da je Opština Nikšić odlučila da Konstantini dodijeli Povelju za humanost, kao što su to učinili za Dan opštine 18. septembra, kada je bubreg svom sugrađaninu donirala Tatjana Vukićević.

"Sa Konstantinom sarađujemo na više polja. Sada smo u toku novog projekta. Konstantina je pokrenula projekat narodne kuhinje, koja bi se pokrenula u Nikšiću, tako da će Opština učiniti sve sa svoje strane da se taj projekat realizuje", istako je Grbović.

Konstantina je, prema riječima prvog čovjeka Opštine Nikšić, svojim djelima zaslužila povelju.

"Opština će podržati sve tvoje projekte, jer ovo što si uradila je humani gest koji se rijetko u drugim sredinama dešava. To je nešto što svakako moramo nagrađivati, cijeniti i podržavati", istakao je Grbović.

Nakon uručenja povelje, Konstantina je saopštila da će zahvaljujući njoj još jedan mladić otići na transplantaciju bubrega.

"Našla sam mu ja donora, istop je nepoznata sugrađanka. Otvara se ta priča o humanosti, što je važno za Crnu Goru", rekla je Konstantina.

Što se tiče narodne kuhinje, ona će, prema riječima Konstantine, biti otvorena u maju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније