Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 11. 2018. 11:44 >> 11:20
2

NA KRAJU OKTOBRA

Raste broj RTV priključaka u Crnoj Gori

Posljednjeg dana oktobra u Crnoj Gori bilo je 179 priključaka za distribuciju radio i televizijskog programa putem različitih platformi više, u odnosu na posljednji dan avgusta.

"Na dan 31. oktobar 2018. godine, broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom iznosi 217.321. U poređenju sa brojem priključaka na kraju avgusta 2018. godine, za period od dva mjeseca, broj korisnika Pay-TV usluga je veći za 179 ili 0,08%", saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).

Od navedenog broja priključaka, 7.178 se odnosi na priključke pravnih lica, dok se 210.143 priključaka odnosi na fizička lica, odnosno domaćinstva.

"Na kraju posmatranog perioda, ukupan broj priključaka je za 11,56% veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 7,88% veći od broja domaćinstava", saopštio je AEM.

Podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama, kao što su Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji oko 60% u odnosu na broj domaćinstava.

"Na osnovu navedenog se procjenjuje da približno 19.000 domaćinstava (oko 10%) još uvijek koristi samo besplatnu (Free to air) televiziju", navode iz AEM-a.

Najveća tražnja je u primorskoj regiji - 135,84%. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније