Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2018. 15:49 >> 15:25

RUDNIK BOKSITA

Obećano povezivanje radnog staža bivšim rudarima

Bivšim rudarima nikšićkih Rudnika boksita, koji imaju privremena rješenja o penzijama, trebalo bi da u roku od sedam dana bude povezan radni staž, saopšteno je njihovim predstavnicima na sastanku u Privrednom sudu.

Predstavnik bivših rudara, Ljubomir Milović, rekao je agenciji Mina-business nakon sastanka, da im je predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, obećao povezivanje radnog staža za 2009. i 2010. godinu.

„Rečeno nam je da nadležnim u Bokistima predamo spiskove sa imenima bivših radnika kojima nije povezan radni staž, kako bi nam to bilo rješeno najkasnije za sedam dana. Rriječ je o nešto više od 80 rudara, prema našim sadašnjim podacima, koji čekaju na povezivanje radnog staža sedam do 14 mjeseci, a neki možda i duže“, kazao je Milović.

On je dodao da je potvrdu da će bivšim rudarima biti povezan staž dao i stečajni upravnik, Mladen Marković.

Bivši rudari Boksita okupili su se ispred upravne zgrade preduzeća i prihvatili predlog svojih predstavnika sa sastanka u Privrednom sudu, da sačekaju postavljeni rok za povezivanje radnog staža.

Milović je kazao da su bivši rudari predugo čekali, skoro deset godina, i da su neke njihove kolege u međuvremenu i umrle, a nijesu ostvarile pravo na trajne penzije zbog neuplaćenog radnog staža.

„Sačekaćemo ovaj rok i predati spiskove kako je traženo i nadamo se da ćemo ovog puta konačno ostvariti naše zakonsko pravo“, saopštio je Milović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније