Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

14. 11. 2018. 14:59 >> 14:34

ŠEHOVIĆ U DANILOVGRADU

Naredne godine veća ulaganja u obrazovanje

U Danilovgradu će se u saradnji sa lokalnom upravom u toku naredne godine raditi na nekoliko prioritetnih projekata u oblasti obrazovanja poput uređenja dvorišta danilovgradske gimnazije, otvaranja jaslica i uređenja fiskulturne sale JU OŠ “Njegoš” u Spužu, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović prilikom posjete toj opštini.

U okviru posjete, ministar se sastao sa direktorima ustanova i predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević, sa kojom je dogovorio da se u narednom periodu potpiše Memorandum o saradnji, koji bi bio osnov za još konkretnije zajedničke aktivnosti. Ministar Šehović je rekao da je ohrabren razgovorom sa direktorima, te da nakon obnove kroz projekat "Energetska efikasnost u javnim zgradama" vrtić i glavne grdaske škole funkcionišu u solidnim uslovima.

On je istakao da je za narednu godinu prioritet uređenje i ograđivanje dvorišta Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", kao i rješavanje pitanja gimnazijskog poligona. On je istakao da će se razmotriti mogućnost otvaranja jaslica i uređenje fiskulturne sale JU OŠ “Njegoš” u Spužu.

Ministar je saopštio i da će uz podršku Ministarstva sporta JU OŠ “Vuko Jovović” dobiti novi sportski poligon.

Šehović je istakao da je u opštini poput Danilovgrada neophodno pružiti mogućnost djeci da pohađaju srednje stručno obrazovanje kao i mogućnost dualnog obrazovanja, te izrazio uvjerenje da će se u narednoj školskoj godini u okviru Gimnazije otvoriti odjeljenja sa programima stručnog obrazovanja.

Najavio je i da je u cilju obnove školskog mobilijara i računarske opreme u crnogorskim školama, Ministarstvo u pregovorima oko kreditnog aranžmana u okviru kojeg bi se za ove potrebe izdvojilo ukupno 6.500.000 eura.

Predsjednica Opštine Zorica Kovačević najavila je da će za narednu godinu Opština izdvojiti veća sredstva za obrazovanje. Ona je rekla da Opština ima razumijevanje za potrebe obrazovnog sistema, te da će potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom zajedničke aktivnosti dodatno povećati.

Kovačević je pohvalila rezultate koji su postignuti posljednjih mjeseci kada je u pitanju školska infrastruktura i izrazila uvjerenje da će rezultati biti još vidljiviji naredne godine.

Posjeta Danilovgradu predstavlja nastavak započetih obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore, vođena potrebom da se uvidi stanje na terenu i u direktnoj komunikaciji sa nastavnim osobljem stekne realna slika o izazovima sa kojima se suočavaju, te zajedničkim zalaganjem rješavaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније