Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B

14. 11. 2018. 11:27 >> 18:06
7

VELJOVIĆ PORUČIO

Država jača od svih oblika kriminala

Država je jača od svih oblika kriminala, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović. On je za Radio Crne Gore poručio da će Uprava policije nastaviti još snažnije i efikasnije aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminala.

U Podgorici je u utorak predstavljen Radni dokument Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori u kojem je konstatovan napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji.

Veljović je kazao da Crna Gora uspostavlja kvalitetne mehanizme za borbu protiv organizovanog kriminala, da je usvojila kvalitetna zakonska rješenja, uspostavila profesionalne institucije u čijoj je nadležnosti borba protiv te pojave i obezbijedila vidljive i konkretne rezultate u toj oblasti.

„Crnogorska policija je odlučna i efikasna u borbi protiv organizovanog kriminala, što potvrđuju i najnovije ocjene koje dolaze od naših evropskih partnera“, kazao je Veljović.

On je istakao da je borba protiv organizovanog kriminala policiji prioritet u radu, a cilj je da se pravdi privedu svi u lancu kriminogenih struktura.

„Zato će policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, još jače i intenzivnije raditi na suzbijanju svih oblika kriminala“, poručio je Veljović.

On smatra da pozitivne ocjene koje se odnose na poboljšanje stanja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i snažnije međunarodne policijske saradnje treba posmatrati u kontekstu detaljne analize i rezultata koje Crna Gora postiže na evropskom putu.

Prema riječima Veljovića, crnogorska policija je pouzdan partner policijama i agencijama za sprovođenje zakona, na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Zato, kako je naveo, raduje činjenica što je u dokumentu prepoznat napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji.

„Ocjene u dokumentu koje se tiču vladavine prava i oblasti u kojima policija djeluje shvatamo odgovorno, svjesni da iza svakog napretka i još boljeg rezultata mora da stoji ozbiljan rad, detaljna analiza, planiranje i sistemsko izvršavanje obaveza“, kazao je Veljović.

On je dodao da je to kontinuirani zadatak policije, čemu je ona u potpunosti posvećena.

„Država je jača od svih oblika kriminala, a snažan odgovor kriminalnim aktivnostima u narednom periodu potvrdiće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i snažnim institucijama sistema, konkretnim akcijama i mjerljivim rezultatima“, zaključio je Veljović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније