Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2018. 18:28 >> 18:07

VODOSNABDIJEVANJE NAJVAŽNIJE

Kašćelan: Najveći projekti naredne godine

Svečanom sjednicom Skupštine Prijestonice Cetinje u Vladinom domu danas je obilježen 13. novembar - Dan Prijestonice Cetinje. Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je da su u planu brojni projekti u cetinjskoj opštini i da se najveći očekuju naredne godine. Jedna od najvažnijih investicija je rješavanje vodosnabdijevanja.

Kašćelan je naveo da je između dva praznika Prijestonica započela proces finansijske konsolidacije, koja bi trebalo da niveliše jaz između postojećih prihoda, prispjelih obaveza i dugova.

"Uprava Prijestonice je refinansirala postojeće kredite, obezbjeđujući povoljnije kamatne stope. Razlika u iznosu između stare i refinansirane rate za kredite na godišnjem nivou obezbjeđuje značajna sredstva koja će biti iskorišćena za plaćanje poreza i doprinosa i dijela obaveza iz ranijeg perioda", naveo je Kašćelan, dodajući da su intenzivno radili na stvaranju uslova za nove investicije i privlačenje novih investitora..

Kazao je da Primjena Zakona o Prijestonici već daje konkretne rezultate kroz realizaciju kapitalnih projekata.

"Završena je sanacija nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka, kao i objekta Biznis inkubatora. U aprilu je počela gradnja Gradskog stadiona, najveće kapitalne investicije u gradu. Radilo se i na seoskoj putnoj infrastrukturi, a u gradu na sanaciji i gradnji novih saobraćajnica", kazao je Kašćelan.

U planu su brojni projekti, a najveći se očekuju u narednoj godini, koji su od ključnog je značaja za dalji razvoj grada.

"U prvom redu, misli se na konačno rješavanje problema vodosnabdijevanja za šta je planirano da bude potrošeno oko 4 miliona eura iz kredita Evropske investicione banke i sredstva predviđenih Programom razvoja Prijestonice za 2019. Važan je i nastavak izgradnje gradskih saobraćajnica, dovršetak sanacije Ponora, ali i stvaranje uslova za nova zapošljavanja kroz kupovinu nekadašnjeg Oboda", istakao je gradonačelnik Prijestonice.

Prioritet je, kako je kazao, i kupovina prostora gdje se nekada nalazio Hotel Lokanda.

"Pored ovog, prioritet je i unapređenje seoske putne infrastruktre, kao i dalja turistička valorizacija grada, Rijeke Crnojevića i Skadarskog jezera, ali i rekonstrukcija stare Dječje bolnice", dodao je Kašćelan.

Tradicionalno, uručene su nagrade najboljim studentima u Prijestonici - Sari Stijović, studentkinji treće godine Fakulteta dramskih umjetnosti, Bojani Pržić, studentkinji četvrte godine Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Lani Bulatović, studentkinji treće godine Fakulteta likovnih umjetnosti i Bojanu Ćumoroviću, studentu treće godine Muzičke akademije.

"Dobijajući ovakva priznanja osjećamo se sve više kao dio društva, odnosno zajednice i samim tim polako postajemo svjesni ozbiljne naše buduće uloge I motivisani da stvaramo još bolje i zrelije”, poručila je Lana Bulatović.

Na svečaanoj sjednici Prijestonice prikazan je kratki promotivni film o Cetinju.

Delegacija Skupštine Prijestonice Cetinje, Prijestonice Cetinje i Udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja položile su jutros vijence na spomen kosturnicu i na spomenik palim borcima ispred Vlaške crkve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније