Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 11. 2018. 08:34 >> 08:29
1

KAŠĆELAN ZA RTCG

Pravi bum na Cetinju očekujemo 2019.

Puno projekata je u planu za Prijestonicu Cetinje, ali pravi bum očekujemo u 2019. godini, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On je najavio da će jedna od najvažnijih investicija biti rješavanje problema vodosnabdijevanja.

"Imamo planiranih 1,5 miliona samo za investicije u primarni i sekundarni cjevovod, i onaj dio koji se odnosi na sredstva kredita Evropske investicione banke (EIB) od dva i po miliona za primarnu mrežu koja se odnosu na 22 ulice i sanaciju kvarova", rekao je Kašćelan u Jutarnjem programu RTCG.

Navodeći da je rješavanje problema vodosnabdijevanja prioritet, prvi čovjek Prijestonice je istakao da vjeruje da će riješiti problem nekih gradskih ulica.

U 2018. godini više turista

Govoreći o turističkoj sezoni, direktor Turističke organizacije Cetinje Oskar Huter rekao je da se može reći da je bila jedna od najupsješnijih otkad se vodi evidencija.

"Prošle smo godine saopštili da je 2017. bila rekordna. Sada kad kažem da smo u deset mjeseci imali 145.000 izletnika, što je do osam hiljada više nego što je bila cjelokupna 2017. onda dovoljno podaci govore. Naravno, nijesmo u potpunosti zadovoljni sa tim", rekao je Huter.

On je rekao da je veliki problem kako zadržati turiste.

"Trebalo bi da ospobimo adekvatan broj smještajnih kapaciteta kako bi Cetinje moglo da zadrži turiste na više dana", rekao je Huter u Jutarnjem programu RTCG.

Komentarišući zabavni program uoči novogodišnjih i božićnih praznika, on je rekao da je Cetinje specifično zbog hladnih dana tom dijelu godine, navodeći da teku pripreme za tradicionalni Božićni koncert 8. januara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније