Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2018. 16:24 >> 16:28
4

ČESTITKA BRAJOVIĆA

Cetinje - stub i svod Crnogoraca

U crnogorskom trajanju i opstanku koji su često bili na ispitu, Cetinje je bilo stub i svod oko i ispod kojeg su se okupljali Crnogorci, boreći se za elementarnu slobodu i nezavisnost, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Brajović je, čestitajući Dan prijestonice Cetinje – 13. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu, istakao da je Cetinje bilo stub i svod oko i ispod kojeg su se okupljali Crnogorci, boreći se za elementarnu slobodu i nezavisnost.

"Ta vjekovna borba i istrajnost, ali i diplomatska mudrost i međunarodna saradnja, koji su crnogorsku državu i identitet upisali u najslavnije istorijske čitanke na svijetu, uvijek su se začinjali i odgajali na Cetinju", istakao je u čestitki Brajović.

Danas ih, kako navodi Brajović, valorizujemo u evroatlantskim i evropskim integracijama.

"Vjerujem da Cetinje sa neprocjenjivom duhovnom, kulturnom i istorijskom baštinom, predstavlja izuzetan turistički i privredni izazov domaćim i stranim turistima i investitorima, što zahtijeva još bolju i intezivniju saradnju državne i lokalne uprave kako bi Prijestonica obezbjedila i zauzela zasluženo mjesto na egzistencijalnoj, privrednoj i turističkoj mapi naše zemlje i šire", zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније