Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 11. 2018. 13:47   >>  13:23

MARKOVIĆ PORUČIO

CG i Cetinje moraju biti ozbiljno gradilište 2019.

Dobra strateška pozicija Cetinja valorizovana kroz jačanje sveukupne infrastrukture i kreiranje novih radnih mjesta obezbijediće bolji život građanima Prijestonice, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i delegacije Prijestonice Cetinje, predvođene gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom.

Marković je, čestitajući 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje, istakao nespornu podršku Vlade razvoju opštine, ali i ukazao na neophodnost jačanja fisklane discipline na lokalnom nivou.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se lokalne finansije konsolidovale te naplatili porezi i smanjila siva ekonomija, posebno u oblasti turizma. Pohvaljen je podatak da je ove godine broj nezaposlenih Cetinjana smanjen za gotovo 400.

"Na sastanku je razgovarano i o realizaciji kapitalnih projekata, kao što je izgradnja Fudbalskog stadiona, kompleksa objekata Akademije umjetnosti, Trga na Njegušima te nastavak rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja i lokalne putne infrastrukture. Za ukupno 32 projekta, Kapitalnim budžetom za 2018. godinu za Cetinje su bila planirana sredstva u iznosu od 5.541.000 eura", saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, Marković je istakao da će on biti fokusiran na razvoj sa ograničavanjem potrošnje samo na ono što je zaista neophodno, te da naredne godine Cetinje i cijela Crna Gora moraju biti ozbiljno gradilište.

"Kašćelan i njegovi saradnici, predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković i šef Kabineta gradonačelnika Dejan Lučić, izrazili su zadovoljstvo podrškom koju dobijaju kroz Zakon o Prijestonici koji im je omogućio ulaganja u opremu lokalnih preduzeća i na taj način ostvarivanje ušteda. Dodatnu podršku, kako je rekao Premijer Marković, mogu očekivati i kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji je u pripremi. Predsjednik Marković je zaključio da podrška i partnerstvo Vlade i Prijestonice ostaju nesporni ali da je cilj da mogućnosti pretvaramo u realnost", istakli su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније