Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 11. 2018. 16:52 >> 16:45

DEMOKRATE BAR

Vladajućoj koaliciji ponedjeljak "dan D"

Saopštenje predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, potvrdilo je da vladajuća koalicija ponedjeljak i sjednicu Skupštine opštine Bar vidi kao "dan D", odnosno izboni dan, saopštio je Klub odbornika Demokrata u SO Bar.

Podjestimo, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, rekao je da očekuje da će zainteresovane strane na sjednici barske Skupštine, na kojoj će biti raspravljano o lokaciji za izgradnju vrtića, voditi konstruktivan dijalog i poštovati glas većine, kao osnovnog demokratskog principa.

"Jasna nam je poruka aktuelnog predsjednika Opštine, koja prevedena ovako glasi: 'Mi (DPS) imamo većinu i sve nam se može, i zato što ne uvažavamo mišljenje naših građana odbacićemo incijativu i gradićemo tamo gdje smo i htjeli!'", navode u saopštenju.

Kako navode, u dokumentu "Zajednička informacija Opštine Bar, Ministarstva prosvjete i Direkcije za javne radove o izgradnji vrtića" pokušavaju uticati na odbornika.

"U formi od šest zaključaka, koji sadrže 'nepobitne činjenice' o tome šta će se desiti ukoliko se odustane od izgradnje vrtića u centru grada. Gle čuda, sa druge strane, u čitavom dokumentu nema ni jedne jedine rečenice koja bi pokazala i prikazala negativne efekte izgradnje vrtića na pomenutom mjestu", dodaju u saopštenju.

Demokrate pozivaju da partijski taster zamijene razumom, ali i ljubavlju prema gradu i svemu onom što Bar predstavlja, a koju svaki odbornik kao izabrani predstavnik u lokalnom parlamentu treba i mora da osjeća.

"Kako je prvi čovjek Bara današnjim obraćanjem već zauzeo svoj, a iznio stav partije kojoj pripada, i pritom uputio jasnu poruku koalicionim partnerima, odnosno već sada umjesto njih i za njih odlučio, mi koristimo priliku da pozovemo sve odbornike iz vladajuće strukture da ne glasaju po direktivi Raičevića", navodi se u saopštenju.

Klub odbornika Demokrata saopštava da se više neće oglašavati do skupštinskog zasijedanja i konačne odluke o izboru lokacije za izgradnju vrtića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније