Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2018. 16:10 >> 16:23
16

UNAPRIJEDITI SARADNJU CRKAVA

Delegacija Ukrajine posjetila Parohiju CPC

Delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, juče posjetila Parohiju nikšićku Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Iz CPC je saopšteno da je ih je u Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. dočekao arhimandrit Boris Bojović.

On je pozdravio visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji", navode iz CPC.

Ispred delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, prestavnik Donjecke državne administracije.

"Kazao je da će tomos dati podsticaja da dvije sestrinske crkve, crnogorska i ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću dva naroda i dvije pravoslavne crkve", navodi se u saopštenju.

Takođe je saopšteno da je danas, na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji mitropolit CPC Mihailo rukopoložio u čin sveštenika đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније