Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 11. 2018. 11:01   >>  10:57 6

AEM I UNICEF

"Birajmo šta slušamo" nova poruka kampanje

"Birajmo šta slušamo" nova je poruka kampanje o medijskoj pismenosti koju je, početkom godine, pokrenula Agencija za elektronske medije (AEM) uz podršku UNICEF-a.

 

Kampanji su se, kako je saopštio AEM, pridružile Muzička škola "Andre Navarra" i Umjetnička škola za muziku i balet "Vasa Pavić".

Tim povodom, učenici Muzičke škole "Andre Navarra" svirali su na nekoliko lokacija u Podgorici, dok su prolaznici i đaci Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" slušali i plesali uz njihovu muziku.

Od snimaka tog umjetničkog performansa napravljen je novi spot kampanje medijske pismenosti s porukom "Birajmo šta slušamo".

"Glavni razlog zbog kojeg smo odlučili da podržimo kampanju o medijskoj pismenosti Agencije za elektronske medije i UNICEF-a jeste što se ona slaže s osnovom i suštinom naše škole. Muzička škola za talente 'Andre Navara' je kontinuirano, od osnivanja, radila na tome da se djeca obrazuju šta slušaju, na koji način, i naravno, u sklopu svega toga uvijek se izvuku talenti, ali veliki dio toga je muzičko opismenjavanje djece da bi ona postala obrazovani građani jednog civilizovanog društva", ističe Bogdan Asanović, direktor Muzičke škole "Andre Navarra".

S njime je saglasna direktorica Umjetničke škole za muziku i balet Zoja Đurović, koja podsjeća da uticaj muzike na razvoj djece zavisi od izbora muzike koja se djeci pušta.

"Ima nekih kompozicija koje ja ne bih nazvala muzikom, koje nikakvo dobro ne čine djeci, ni u kom pogledu ‒ ni u pogledu ritma, ni u pogledu melodije, a najmanje u pogledu teksta. Postoji muzikoterapija ‒ dokazano je da ima dobar efekat kada se pušta dobra muzika, pogotovo djeci, još dok su u kolijevci. To ne mora biti samo klasična muzika, treba izabrati dobre pjesme, dobre kompozicije, koje će djecu umirivati”, objašnjava Đurović.

Novi spot kampanje biće proslijeđen svim medijima s pozivom da se pridruže kampanji njegovim besplatnim emitovanjem i na taj način doprinesu podizanju svijesti o tome da dobar izbor medijskih sadržaja za djecu može pozitivno uticati na njihov razvoj.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније