Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2013. 16:58 >> 16:57

CFSSI

Dodijeljeni ključevi za 270 stanova

U Baru su danas u naselju Topolica dodijeljeni ključevi za 270 stanova Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI).

 

 

Stanovi su namijenjeni zaposlenima u lokalnoj upravi, državnim organima i članicama CFSSI.

Izgrađeni su po najsavremenijim ekološkim i standardima energetske efikasnosti.

Predsjednik Opštine Bar, Žarko Pavićević, ocijenio je da je to jedna od najznačajnijih investicija u tom gradu u posljednje vrijeme jer su građani pod povoljnim uslovima kupili stanove i na taj način riješili glavni problem, a to je krov nad glavom.

»Opština Bar je obezbijedila zemljište, komunalije i uložila oko 6,5 miliona eura«, kazao je Pavićević.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, rekao je da su izvođači bili na vrhuncu svog zadatka i da je je projekat kvalitetno odrađen.

Gvozdenović je naveo i da Ministarstvo pregovara sa međunarodnim finansijskim institucijama koje su spremne da podrže buduće projekte izgradnje bazirane na principu energetske efikasnosti.

Izgradnja ove tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti je zajednički projekat CFSSI, Opštine Bar i Opštinskog sindikalnog povjereništva.

To su prve stambene zgrade u Crnoj Gori koje posjeduju sistem solarnog grijanja, što će njihovim korisnicima smanjiti troškove za utrošenu električnu energiju 50 odsto.

U stanovima nema bojlera pošto solarno grijanje omogućava neprestano snabdijevanje toplom vodom i uštedu energije od 40 odsto. Riječ je o 108 jednosobnih stanova površine od 45 do 50 metara kvadratnih i 162 dvosobna stana od 65 do 70 kvadrata, a njihova prodajna cijena je 780 eura po metru kvadratnom.

Vrijednost projekta je 12,1 milion eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније