Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 11. 2018. 07:32 >> 07:09
2

MVP SAOPŠTIO

CG pasoše izdaju i Njujork, Frankfurt i Beograd

Crnogorski državljani, osim u Crnoj Gori, mogu izvaditi pasoš u još tri zemlje svijeta, a samo u prvih deset mjeseci ove godine izdato ih je skoro 3.000.


"Zahtjev za izdavanje pasoša mogu predati u generalnim konzulatima u Njujorku (Sjedinjene Američke Države) i Frankfurtu (Njemačka) kao i u Ambasadi Crne Gore u Beogradu. Ova diplomatsko-konzularna predstavništva osposobljena su i tehnički opremljena za prijem zahtjeva za izdavanje pasoša”, kazali su Vijestima iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz resora Srđana Darmanovića su dodali da će, u saradnji sa ostalim nadležnim organima, blagovremeno informisati javnost o promjenama u vezi sa načinima ostvarivanja prava iz oblasti konzularnih poslova, koji uključuje i izdavanje pasoša.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova listu je saopšteno da je u diplomatsko-konzularnim predstavništvima tokom prošle godine izdato 848 pasoša, a za period od 1. januara do 24. oktobra izdato 2.907 pasoša.

Istraživanje Globalni indeks pasoša pokazalo je da vlasnik crnogorskog pasoša može bez viza da boravi u 76 zemalja svijeta, u još 41 da dobije vizu po ulasku na njihovu teritoriju, ali je potrebno da prije putovanja zatraži vizu u 81 zemlju.

Crnogorski pasoš, po ovom istraživanju, dijeli 36. mjesto po uticajnosti sa Rusijom i Tongom.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније