Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

06. 11. 2018. 18:23 >> 18:00

AKCIJA CRVENOG KRSTA

Kompanije da doniraju hranu za najugroženije

Crveni krst u novembru sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice, pod sloganom "Solidarnost na djelu". Iz te humanitarne organizacije su pozvali kompanije i građane da se priključe u doniranju hrane i higijenskih artikala.

"Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da u Crnoj Gori i dalje postoji veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe", kazali su iz Crvenog krsta.

Kako se navodi, Crveni krst svojim akcijama podjele pomoći, koje organizuje tri puta godišnje, obuhvati oko dvije hiljade najugroženijih porodica.

Generalna sekretarka Crvenog krsta, Jelena Dubak, rekla je da se ta organizacija trudi da odgovori na potrebe najugroženijih.

"To često nije lako, jer je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene", kazala je Dubak.

Cilj je, kako su naveli, da se u akciju uključi što više subjekata.

Tako opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore, sprovode akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina, kao i lokalnim prodajnim objektima.

"Volonteri Crvenog krsta će tokom akcije biti prisutni u prodajnim objektima i kupce pozvati da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene građane", navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali kompanije i organizacije u Crnoj Gori da i oni daju svoj doprinos doniranjem prehrambenih i higijenskih artikala.

Kako su precizirali Crveni krst će prikupljenu pomoć distribuirati socijalno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija, u Danima Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније