Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2013. 11:58   >>  12:03

KRSTARENJEM

Kotor obilježio Svjetski dan mladih

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih, Savjet za mlade Opštine Kotor je organizovao jednodnevni izlet za volontere opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja. Volonterima je upriličeno krstarenje brodom Bokokotorskim zalivom i obilazak ostrva Gospa od Škrpjela.

 

„Opština Kotor svake godine obilježava Svjetski dan mladih, a Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti  je odgovoran za njegovu organizaciju. U okviru navedenog sekretarijata je i oblast omladinske politike i prevencije narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja. Ove dvije oblasti su usko povezane, stoga službenici raspoređeni na ovim poslovima rade zajedno na poboljšanju navedenih oblasti“, saopšteno je iz kotorske lokalne samouprave.

S obzirom da su volonteri Kancelarije za prevenciju ujedno i opštinski volonteri, i s obzirom da su tokom školske godine uključeni u sve aktivnosti koje organizuje opština, oni su i ti koji ljeti budu nagrađeni jednodnevnim izletima po Crnoj Gori.

Do sada su bili organizovani izleti na Plave horizonte, Lovćen, krstarenja, obilasci Bokokotorskog zaliva…Opštinska kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja  Kotor  doprinosi razvoju zajednice kroz multisektorsko i multidisciplinarno sprovođenje programa prevencije bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja kod djece i omladine, kao i promociju zdravih stilova življenja, aktivizma, uključivanja mladih, i volonterizma građana. Ciljne grupe na koje su fokusirane aktivnosti Kancelarije obuhvataju djecu i mlade od 11 do 19 godina, rizične grupe mladih od 19 do 27 godina, roditelje - porodicu, odrasle koji rade sa mladima, društvenu zajednicu“, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније