Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2013. 08:41 >> 08:41
2

PRIPREMA ZA ŠKOLU

Danas počinje prodaja udžbenika

Knjige za osnovce i srednjoškolce, za školsku 2013/2014. godinu od danas će se naći u prodaji u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Ranije je najavljeno da će udžbenici biti jeftiniji 10,4 odsto, a odluka je donijeta krajem jula. Sredstva su opredijeljena unutrašnjom preraspodjelom u budžetu Ministarstva prosvjete.

Inače, komplet udžbenika prvi razred osnovne škole košta oko 35 eura, za drugi oko 42, dok su cijene kompleta knjiga za treći razred oko 39 eura.

Roditelji će za komplet udžbenika za četvrti razred morati da izdvoje 47,50 eura, dok će za komplet knjiga za peti razred biti potrebno oko 55 eura. Cijena kompleta za šesti razred je oko 69 eura, a sedmi oko 84 eura. Nešto jeftiniji su udžbenici za osmi i deveti razred i cijena iznosi 74, odnosno oko 78 eura. Cijene kompleta udžbenika su engleskog jezika.

Kad je riječ o knjigama za gimnaziju, onda su cijene, bez engleskog jezika, za prvi razred oko 95 eura, za drugi oko 78, dok je za komplet knjiga za treći razred neophodno izdvojiti oko 65 eura. Oko 20-ak eura manje potrebno je izdvojiti za komplet udžbenika za maturante.

Planirano je da Vlada i za ovu školsku godinu obezbijedi besplatne udžbenike za đake najugroženijih porodica.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније