Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2018. 18:03   >>  17:40 3

SINDIKAT MEDIJA

Osnivanje TV Berane bila bi pogubna odluka

Sindikat medija Crne Gore smatra da je odluka o formiranju TV Berane loša, jer je ekonomski neopravdana. Iz SMCG su saopštili da nijesu protiv razvoja lokalnih medija. Smatraju međutim da je prije toga neophodno riješiti haotično stanje u Radiju Berane, gdje se zaposlenima duguje sedam plata.

Odluka o transformaciji lokalnog javnog servisa Radio Berane u Radio-Televiziju Berane naći će se pred odbornicima beranskog parlamenta u ponedjeljak.

Predstavnici SMCG razgovarali su sa predsjednikom SO Berane Novicom Obradovićem i saopštili da nema stručne analize, niti je sprovedena javna rasprava.

Predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović primio je danas čelnike Sindikata medija Crne Gore, a na sastanku je razgovarano o namjeri lokalne vlasti da formira Televiziju Berane.

Predstavnici SMCG ponovili su Obradoviću da je odluka o formiranju Televizije loša, jer je ekonomski neopravdana, nije napravljena stručna analiza, niti sprovedena javna rasprava. Kazali su i da nisu protiv razvoja lokalnih medija, ali i poručili da je prije bilo kakve zamisli o osnivanju televizije potrebno da Opština riješi višegodišnje haotično stanje u Radiju Berane, gdje se zaposlenima na današnji dan duguje 7 plata a postoji i ogroman dug za poreze i doprinose.

"Takođe, Opština kao osnivač nije pružila podatke o tome koliko će novca biti određeno budžetom za funkcionisanje radija i televizije, iako se zna da je TV mnogo skuplji medij od radija, pa se postavlja pitanje – odakle opštini novac za finansiranje televizije kada godinama nije mogla da sanira situaciju u radiju", navodi se u saopštenju.

Prije sastanka sa Obradovićem, predstavnici SMCG trebalo je da se sastanu sa predsjednikom Opštine, Dragoslavom Šćekićem. Iako je sastanak bio dogovoren prije 15 dana, Šćekić se nije pojavio već je poslao glavnog administratora, Miladina Tmušića. Zato su predstavnici Sindikata napustili sastanak i prije nego što je počeo, jer je to već drugi put u pola godine da Šćekić, i pored dogovorenog termina, ne dođe na sastanak sa predstavnicima SMCG, pravdajući se službenim obavezama.

Predstavnici SMCG sastali su se, na njenu inicijativu, i sa odbornicom Demokratskog fronta u beranskom parlamentu, Jelenom Božović, kojoj su takođe ukazali na pogubnost odluke o osnivanju televizije. Kao i u razgovoru sa Obradovićem, ponudili su alternativu a to je da se uloži u razvoj portala Radija Berane, koji je za kratko vrijeme od osnivanja napravio dobar rezultat i koji bi mogao da obezbijedi veću medijsku vidljivost dešavanja u Beranama za mnogo manje novca od televizije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније