Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina Business, objavila B.B. ]

02. 11. 2018. 14:01 >> 13:39

POZIV MINISTARSTVA EKONOMIJE

Zanatlijama pomoć za učešće na sajmovima

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane preduzetnike i preduzeća koja obavljaju zanatsku djelatnost, da se do 1. decembra prijave za učešće u Programu podrške razvoju zanatstva.

Iz Ministarstva su objasnili da je Programom predviđena dodjela bespovratne podrške preduzetnicima i preduzećima za učešće na sajmovima i manifestacijama i izradu i štampanje promotivnog materijala.

"Zanatlije koje ispunjavaju uslove za učešće u Programu mogu ostvariti finansijsku podršku do dvije, odnosno tri hiljade eura, bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost (PDV), za učešće na domaćim i međunarodnim sajmovima", kazali su iz Ministarstva.

Oni su dodali da će iznos do dvije hiljade eura, bez uračunatog PDV-a, biti dodijeljen za aktivnosti koje se odnose na dizajn i štampanje promotivnog materijala.

Iz Ministarstva su saopštili da ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa u ovoj godini iznosi 30.000 eura.

"Zanatlije mogu da konkurišu za dodjelu subvencija za realizaciju jedne od dvije ponuđene aktivnosti za koje može biti odobrena pomoć, uz obavezu da finansiraju ukupne troškove za realizaciju aktivnosti i nakon završetka traže povraćaj do 50 odsto opravdanih troškova, bez PDV-a", objašnjeno je iz Ministarstva.

Oni su dodali da se preostali troškovi pokrivaju iz sopstvenih izvora podnosioca prijave.

U okviru programa za refundaciju troškova za ovu godinu može se aplicirati za aktivnosti koje su realizovane u periodu od raspisivanja javnog poziva, do 1. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније