Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

31. 10. 2018. 16:41 >> 17:31

OTVORENA UČIONICA U PG

Počelo uvođenje digitalne pedagogije

Otvaranjem digitalne učionice u Osnovnoj školi (OŠ) "Štampar Makarije" u Podgorici počeo je projekat uvođenja digitalne pedagogije u crnogorske škole.

Ministarsvo prosvjete pilot projekat sprovodi uz pomoć Dječjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) i Telenora.

Kako je saopšteno iz UNICEF-a, to znači da će djeca lekcije učiti kroz video produkciju i druge interaktivne aktivnosti koje uključuju upotrebu digitalnih medija u učionici.

"Činjenica da digitalna pismenost više nije luksuz ili opcija, već prijeka potreba kako odraslih tako i djece, navela je Ministarstvo prosvjete, Telenor i UNICEF da zajednički pokrenu i realizuju ovu pilot inicijativu", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete su naveli da je cilj uvođenja digitalne pedagogije unapređenje kvaliteta obrazovanja u 21. vijeku.

Generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje Arijana Nikolić Vučinić rekla je da postoji jaz između znanja koje imaju djeca i znanja koje imaju nastavnici i roditelji.

"Vrlo često djeca znaju mnogo više od svojih nastavnika i roditelja. Upravo ova digitalna laboratorija treba da doprinese da se taj jaz smanji", kazala je Nikolić Vučinić.

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Osama Kogali smatra da, ukoliko nastavnici budu digitalno pismeniji, sve će više koristiti digitalne vještine u učionici, što će, kako je dodao, sa druge strane ojačati osjećaj pripadnosti digitalnom dobu kod učenika.

Iz Telenora su kazali da da je neophodno da sva djeca u Crnoj Gori imaju mogućnost da steknu digitalnu pismenost, u sigurnom internet okruženju.

Generalna direktorka Telenora Sandra Štajner rekla je da internet i digitalna laboratorija mogu da pomognu u osnovnoj školi djeca steknu znanja i vještine na drugačiji i kreativniji način.

Direktorica OŠ „Štampar Makarije“ Nataša Vlahović rekla je da je ponosna što je ta škola izabrana za taj pilot projekat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније