Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

31. 10. 2018. 11:43   >>  11:20 1

PRAKTIČNO STRELJAŠTVO

Pripadnik SAJ-a prvi na takmičenju u BiH

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu (kategorija - produkcija), koje je održano 28. oktobra u Sarajevu.

"Osvajanjem prvog mjesta na ovom međunarodnom takmičenju, u jakoj koknurenciji od preko 50 takmičara, vođa grupe u SAJ-u Saša Vujošević potvrdio je da je jedan od najuspješnijih takmičara u ovom sportu ne samo u regionu nego i šire", kazali su iz Uprave policije.

Pored osvajanja zlata na ovom takmičenju u 2018. godini, Vujošević je učestvovao na više domaćih i međunarodnih takmičenja u praktičnom streljaštvu na kojima se takmičio kao član nacionalnog tima i reprezentovao Specijalnu antiterorističku jedinicu.

"Od postignutih rezultata izdvajamo osvajanje prvog mjesta na Državnom prvenstvu Crne Gore, drugog mjesta na Državnom prvenstvu Srbije, trećeg mjesta na međunarodnom Open Delta Kupu održanom u Beogradu, kao i trećeg mjesta na međunarodnom „Horned Viper Cupu“ IPSC level III takmičenju održanom u Inđiji", navode iz Uprave policije.

Pojašnjavaju da je praktično streljaštvo dinamičan streljački sport u kojem se koristi bojeva municija.

"Kako doprinosi bezbjednijem rukovanju oružjem kao i boljoj brzini i većoj preciznosti pri gađanju - u pokretu i iz različitih položaja i pozicija, mnoge specijalne policijske jedinice integrišu određene elemente ovog sporta u procese zahtjevnog obučavanja njihovih pripadnika. Zbog primjenljivosti praktičnog streljaštva u sistem vatrene obuke specijalaca, Saša Vujošević je svoja iskustva i znanja sticana na mnogim takmičenjima kao i tokom priprema za takmičenja prenosio na ostale pripadnike SAJ-a tokom izvođenja različitih tipova borbenih gađanja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније