Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 10. 2018. 15:48 >> 15:27
1

KEMP O BORBI PROTIV KORUPCIJE

Pokazali liderske sposobnosti tokom sprovođenja reformi

Kroz rad Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore tokom procesa pridruživanja NATO, pokazali ste liderske sposobnosti u procesu sprovođenja reformi u oblasti borbe protiv korupcije. Te sposobnosti su i dalje od značaja za Crnu Goru, koja je danas NATO saveznica na putu ka evropskim integracijama, istakla je britanska ambasadorka Alison Kemp.

Ministarstvo odbrane i Britanska ambasada organizatori su Kursa o izgradnji integriteta koji je bio namijenjen predstavnicima ministarstava odbrane i vanjskih poslova, kao i agencija za nacionalnu bezbjednost i sprječavanje korupcije.

Cilj obuke je, kako je saopšteno, razumijevanje fenomena korupcije, prepoznavanje rizika, posebno u oblasti finansija, nabavki i ljudskih resursa, kao i u međunarodnim operacijama.

Predavači su bili sa Odbrambene akademije Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanska ambasadorka je istakla da se kurs sprovodi primarno unutar okvira NATO programa za izgradnju integriteta, a da je takav i slične kurseve do sada pohađalo oko 1.600 polaznika iz više od 70 zemalja.

"Nakon što je postala članica NATO, Crna Gora je prihvatila i sve obaveze koje proističu iz NATO Politike jačanja integriteta (NATO BI Policy), usvojenoj na Samitu u Varšavi 2016. godine. Izgradnja i jačanje integriteta prepoznati su u Alijansi kao temelji prevencije suzbijanja korupcije i garant sigurnijeg i stabilnijeg vođenja operacija", saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da je Ministarstvo odbrane čvrsto opredijeljeno da nastavi sa daljim jačanjem integriteta i da stečena znanja i iskustva razmjenjuje sa saveznicima i partnerima.
"Ovo su polazne osnove novog ciklusa jačanja integriteta. U tom kontekstu, 1. oktobra 2018. godine usvojen je novi Plan integriteta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore za period 2018-2010. godine, kao i Akcioni plan za njegovo sprovođenje", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније