Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

25. 10. 2018. 16:48 >> 16:25

UREĐEN DIO DVORIŠTA

Mašinska škola dobila oazu za uživanje

Dio dvorišta u podgoričkoj Srednjoj stručnoj školi "Ivan Uskoković" uređen je u okviru projekta "Green Garden", koji sprovodi grupa mladih iz Omladinskog kluba te škole, psiholog Gordana Nišavić i profesorice Aleksandra Gačević i Dragana Kovačević.

Kako je saopšteno, projekat je jedan od pet podržanih projekata u okviru Programa “PGerila – Podgorička gerila” koji realizuje Nevladina organizacija Centar za mlade – Proactive, uz podršku Direktorata za mlade Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore u 2018. godini.

Cilj projekta „Green Garden“ je razvoj svijesti mladih i odraslih o korisnosti biljaka u životnom prostoru, jačanje zajedničke odgovornosti i očuvanje životne sredine.

"Urađen je dio dvorišta, gdje se nalazi bista Ivana Uskokovića, tako da predstavlja jednu lijepu oazu u kojoj će uživati učenici, profesori i lokalna zajednica. Pored uređenja dvorišta, u okviru projekta realizovane su zanimljive aktivnosti: okupljanje gerila baštovana, predavanje o permakulturi, radionica „Zelena terapija“, „Mi kao pejzažne arhitekte“, „Zelena reklama“, kao i organizovanje prezentacije", navodi se u saopštenju.

Prezentaciji su prisusutvovali predstavnici Direktorata za mlade Ministarstva sporta, NVO Proaktiv, Gimnazije „Slobodan Škerović“, Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“, Srednje stručne škole „Spasoje Raspopović“, kao i učenici i nastavnici škole.

"U realizaciji ovog projekta pomoć je postojala od Uprave škole, Javnog komunalnog preduzeća Rasvijeta, koja je postavila reflektor koji obasjava uređeni prostor, Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo koji su zajedno sa učenicima škole sređivali prostor gdje se nalazi bista „Ivana Uskokovića“, nastavnika praktične nastave koji su zajedno sa svojim učenicima pravili postolje za automobil koji je postavljen kao eksponat, sređivali auto, farbali mašinu koja simbolizuje mašinstvo", kaže se u saopštenju.

U projektu je učestvovalo oko dvesta učenika i desetak nastavnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније