Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

24. 10. 2018. 08:28 >> 08:08

CEROVIĆ ISTAKLA

Mugoša se oglušio o interese ljekarske struke

Sindikat doktora medicine negirao je juče navode predsjednika Ljekarske komore Aleksandra Mugoše da nije bio upoznat sa istraživanjem o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara. Reakciju Mugoše, iz Sindikata doktora medicine, ocijenili su kao “ishitrenu i tendencioznu”.

Od stava čelnika Ljekarske komore ogradio se i izvršni odbor tog tijela, saopštivši da Mugoša nije dobio njihovu saglasnost za reagovanje, te da je to učinio “svojevoljno, mimo ingerencija”. Iz te esnafske organizacije za Pobjedu su kazali da će narednih dana analizirati ovaj slučaj i donijeti konačnu odluku o daljim koracima.

Mugoša je u ponedjeljak saopštio da su rezultati istraživanja o korupciji u zdravstvu u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta, te da je narušen ugled ljekarske profesije i članova Ljekarske komore.

Potpredsjednica Skupštine Komore i predsjednice Komisije za stručna pitanja u tom tijelu Žanka Cerović kaže da su svi iznenađeni i zatečeni reakcijom Mugoše, te da još nijesu sigurni koji je motiv njegove izjave.

“Uprkos tome što se izvršni odbor Ljekarske komore usprotivio tome da se dr Mugoša ograđuje od istraživanja u kojem je i sam učestvovao, on je rekao da hoće to da iznese kao lični stav. Međutim, to nije učinio i u javnost je izašao kao predsjednik Ljekarske komore”, kazala je za Cerović.

Kada je, kako navodi, pomagala u sprovođenju istraživanja, anketne listiće uzela je iz Ljekarske komore i kasnije ih vratila.

“Zato je bilo vrlo neobično zašto se Mugoša ograđuje. Sindikat doktora medicine ga je tu praktično i doveo i to isključivo da zastupa interese ljekara, odnosno struke na pravi način. On se potpuno oglušio i pretpostavljam da on tu zastupa svoj lični interes, ali ostaje da to potvrdimo. Za sada ostaje da motiv njegove reakcije nije jasan”, kazala je Cerović, objasnivši da je glavna ideja projekata bila da se ukaže na visoku korupciju u zdravstvu.

Ona nije željela da unaprijed govori što će u Komori preduzeti povodom ovog slučaja, istakavši da će ,,te stvari definisati narednih dana”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније