Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2018. 21:36 >> 08:30
8

BOGDANOVIĆ

Budva da ukloni bilborde, ili ćemo se obratiti VDT-u

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović pozvao je opštinu Budva da ukloni bilborde koji su juče ponovo osvanuli u tom gradu. U suprotnom, kako je kazao, obratiće se Vrhovnom državnom tužiocu.

Širom Budve i Boke juče su ponovo osvanuli bilbordi kojima se najavljuje proslava jubileja "100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja", kojim se slavi Podgorička skupština, kao i ulazak srpske vojske u Budvu.

Svečanost pod nazivom "Pokoljenja djela sude 1918- 2018" biće održana, kako se navodi na bilbordima, 7. novembra u Budvi u hali Mediteranskog sportskog centra, a u organizaciji "Srpskog naroda Boke", javnosti do sada nepoznatog udruženja.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanovi u izjavi za Antenu M kazao je da se više neće baviti ukazivanjem na nepobitne istorijske činjenice, te učenjem bilo koga o crnogorskoj istoriji, već će, kako je kazao, još jednom istaći da se radi o falsifikovanju istorijskih činjenica u svrhu propagiranja međunacionalne i međuvjerske mržnje, a indirektno i pozivanje na nemire i sukobe.

Bogdanović je osudio taj čin i nazvao ga oličenjem društvene neodgovornosti i nesavjesnosti.

"Poziva se, ovom prilikom, Opština Budva da, u skladu sa svojim nadležnostima, ukloni sporne reklamne panoe. Ministarstvo će, ukoliko panoi ne budu uklonjeni, inicirati i ovoga puta da Vrhovni državni tužilac preispita da li su se aktivnim ili pasivnim držanjem istih stekla obilježja nekog od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti", kazao je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније