Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2018. 18:16 >> 08:31

ZIKS

Pritvorenici prekinuli štrajk

Pritvorenici organizacione jedinice Istražnog zatvora Podgorica, oko 16 sati, prekinuli su štrajk glađu, navodi se u saopštenju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Pritvorenici su stupili u štrajk glađu kako bi izrazili nezadovoljstvo uslovima zdravstvene zaštite, ostvarivanjem prava na šetnju i smještajem pritvorenika Vladimira Ulame. 

Iz ZIKS-a ističu da je zdravstvena zaštita pritvorenim licima bila, i kako su kazali, biće i ubuduće dostupna 24 časa dnevno.

Kada je u pitanju ostvarivanje prava na šetnju, navode, da će svim pritvorenim licima obezbijediti šetnju na otvorenom najmanje dva sata dnevno, u dijelu namijenjenom za to. 

"To će se obezbijediti produžavanjem vremena namijenjenog za šetnju pritvorenika u ovoj organizacionoj jedinici Zavoda, a vodeći računa o bezbjednosnim i drugim uslovima koje treba uzeti u obzir prilikom šetnje a koji su bili odlučujući za skraćenje vremena za to", navodi se u saopštenju.

Na prioritetan zahtjev pritvorenika koji se odnosio na smještaj Vladimira Ulame, iz ZIKS-a napominju, da su se pritvorenici smještali i raspoređivali u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku i Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora.

"Na taj način će se i ubuduće vršiti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније