Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: M.M.LJ. ]

23. 10. 2018. 20:05   >>  19:46

"NAŠA RADOST"

Uskoro rekonstrukcija vrtića u Novom

Vrtić "Naša radost" u Herceg Novom uskoro će biti u potpunosti rekonstruisan, nakon čega će imati kapacitet za boravak oko 150 djece.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, poziv za dostavljanje ponuda za totalnu rekonstrukciju vrtića objavljen je 18. oktobra.

„Početak radova je planiran u martu, a rok završetka radova je 12 mjeseci. Nakon rekonstrukcije vrtić će biti kapaciteta za oko 150 djece“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se rekonstrukcija realizuje u okviru druge faze "Program eneregetske efikasnosti u javnim zgradama", po osnovu ugovora ministarstva finansija i ekonomije sa KfW bankom.

Iz Ministarstva prosvjete su podsjetili da je do sada, u okviru druge faze programa, izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju.

U toku su, kako su naveli, radovi na objektima Osnovne škole "Aleksa bećo Đilas" i Srednje škole "Vuksan Đukić" u Mojkovcu, resursnim centrima "Podgorica" i "1.jun" i Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici.

„Vrijednost ugovorenih radova na tim objektima iznosi blizu pet miliona eura“, kaže se u saopštenju.

Prva faza "Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama" realizovana od januara 2012. do decembra 2015. godine, i u okviru nje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i jednom studentskom domu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније